You are here
Home > Actualitate > Motivul pentru care cămăşile de bărbați au nasturi pe dreapta şi cele de femei pe stânga
loading...

Motivul pentru care cămăşile de bărbați au nasturi pe dreapta şi cele de femei pe stânga

V-ați întrebat vreodată de ce cămășile au nasturii pe partea dreaptă la bărbați și pe partea stângă la femei? Cu toții știm acest lucru, însă prea puțini am aflat și explicația, care este una foarte simplă.

Citeste si: Regele Hagi are o prințesă! Micuța Kira a crescut mare! Cum arată acum, la 23 de ani, fata lui Gică Hagi!

Publicația Brightside.me scrie că diferenţa dintre cum sunt cusuți nasturii pe cămășile celor două sexe provine din secolul al XIII-lea, când au fost și inventaţi primii nasturi.

La acea vreme, doar femeile înstărite îşi permiteau să poarte cămăşi, iar acestea erau ajutate să se îmbrace de către servitoare. Astfel, pentru ca servitoarele să încheie mai uşor nasturii, aceştia erau plasaţi pe partea stângă a cămășii, considerând că majoritatea oamenilor sunt dreptaci.

Citeste si: SOC: O TÂNĂRĂ ROMÂNCĂ S-A ARUNCAT ÎN GOL DE PE CATEDRALA SAINT PAUL ÎN FAŢA TURIŞTILOR

Un alt aspect interesant este că lui Napoleon îi plăcea să-şi ţină mâna în vesta, iar dacă nasturii ar fi fost pe partea opusă i-ar fi fost incomod.

Totodată, având în vedere că bărbaţii îşi încheiau singuri nasturii de la cămaşă, aceştia erau plasaţi pe partea dreaptă. Un motiv în plus era și pentru că purtau armă.

Un istoric de modă care a urmat un doctorat la Universitatea Harvard, Chloe Chapin, a declarant pentru juraliștii englezi că stilul ar putea proveni din armată. Explicația e simplă: dacă ai fi avut un pistol ascuns în cămaşă, era mai uşor să ajungi la el cu mâna dreaptă.

Citeste si: Gestul surprinzător facut de fiica Adrianei Iliescu! Nu a mai ținut seama de condițiile exigente impuse de mama

Lasă un răspuns

Top