You are here
Home > Actualitate > De ce se înnegreşte argintul. Legătura incredibilă dintre bijuterii şi sănătate
loading...

De ce se înnegreşte argintul. Legătura incredibilă dintre bijuterii şi sănătate

Argintul este un metal nobil, apreciat şi folosit încă din cele mai vechi timpuri. Pe lângă calităţile lui estetice foarte apreciate, metalul este în strânsă legătură şi cu sănătatea celui care o poartă.

Citeste si: Gestul surprinzător facut de fiica Adrianei Iliescu! Nu a mai ținut seama de condițiile exigente impuse de mama

De ce se înnegreşte argintul

Citeste si: Regele Hagi are o prințesă! Micuța Kira a crescut mare! Cum arată acum, la 23 de ani, fata lui Gică Hagi!

Cercetătorii au descoperit încă de acum câteva sute de ani proprietăţiile antibacteriene pe care le are argintul, prin urmare, orice bijuterie confecţionată din acest metal, se va înnegri dacă în corp există o infecţie.

Nu este însă obligatoriu ca în momentul în care o bijuterie şi-a schimbat culoarea să fiţi şi bolnav. În funcţie de procentajul de cupru din obiectele preţioase, acestea pot să-şi schimbe culoarea în contact cu apa sulfuroasă, umiditatea aerului sau acidul transpiraţiei din corp.

Nu vă grăbiţi să daţi alarma

Chiar dacă purtaţi mai multe bijuterii din argint, este posibil ca doar unele dintre ele să-şi modifice culoarea deşi au fost expuse la factori identici.

Nu vă grăbiţi să daţi alarma că sunteţi bolnavi. Verificaţi-vă nivelul hormonal din corp, faceţi o „revizuire” a ultimelor medicamente luate şi a nivelul de efort depus.

Curăţaţi obiectele şi, dacă se reînnegresc, probabil ar trebui să consultaţi un medic ca să vă asiguraţi că nu este vorba despre o afecţiune a sistemului nervos sau al rinichilor.

Citeste si: Cambridge si Oxford au elaborat un program care reconstituie limba vorbita de omul european de acum 8.000 de ani. Cate cuvinte romanesti sunt

Atenție la detalii!

Se poate întâmpla ca din toate bijuteriile pe care le purtați unele să-și schimbe culoarea, altele nu.

Nu vă grăbiți să dați alarma. Luați în considerație că pe piept sunt situate multe glande sebacee, de aceea lanțurile de argint se înnegresc mai frecvent.

De asemenea ar trebui să verificați echilibrul hormonal. Dacă vă întrebați de ce se înnegrește bijuteria de corp, amintiți-vă dacă ați trecut recent printr-un stres puternic, sau poate ați luat medicamente cu conținut de sulf, sau ați făcut un efort fizic important.

Totuși schimbarea culorii argintului poate indica anumite probleme ale sistemului nervos sau ale rinichilor.

Cum se curăţă argintul

Bijuteriile din argint îşi pot recăpăta luciul foarte uşor, cu doar câteva soluţii pe care oricine le are în casă.

Cola: lăsaţi obiectele în cola de seara până dimineaţa. Le scoateţi, le clătiţi bine cu apă şi apoi le uscaţi într-un prosop de hârtie. Repetaţi procedura dacă este cazul.

Bicarbonat: Fierbeţi apă cu bicarbonat şi lăsaţi bijuteriile acolo timp de câteva minute. Le scoateţi, le frecaţi fin cu o periuţă de dinţi curată, le clătiţi şi le uscaţi. Voi străluci de parcă ar fi noi.

Pastă de dinţi: Obiectele din argint îşi recapătă strălucirea dacă sunt frecate cu pastă de dinţi cu ajutorul unei periuţe cu perii moi.

Citeste si: CULTIVAȚI această PLANTĂ în grădină!A apărut pe câmpurile din România. Un kg costă cât o garsonieră în București

Lasă un răspuns

Top