You are here
Home > Actualitate > Haos TOTAL, Vezi aici ce sustine Theresa May despre factura BREXITULUI cand o plateste!
loading...

Haos TOTAL, Vezi aici ce sustine Theresa May despre factura BREXITULUI cand o plateste!

Theresa May susține că factura Brexitului va face parte dintr-un ‘acord final’ incluzând viitoarea relație cu UE

Soluționarea financiară „completă și finală” a „divorțului” dintre Marea Britanie și UE va face parte din „acordul final” dintre cele două părți, care va include „relația lor viitoare”, a declarat vineri prim-ministrul britanic Theresa May, informează AFP.

Citeste si: CULTIVAȚI această PLANTĂ în grădină!A apărut pe câmpurile din România. Un kg costă cât o garsonieră în București

Această declarație, în a doua zi a Consiliului European desfășurat la Bruxelles, intervine în timp ce europenii insistă ca Londra să-și clarifice angajamentele financiare față de UE. În schimb, Regatul Unit insistă pentru deschiderea fără întârziere a discuțiilor privind relațiile comerciale după Brexit.

ue aNGLIA uk bREXIT

„Rezolvarea completă și finală va face parte din acordul final pe care îl vom avea în legatură cu relațiile viitoare”, a spus dna May despre cel mai controversat punct al negocierilor privind Brexitul.

Citeste si: Campanie caritabilă: „Încalţă și tu, un copil”. Distribuie daca nu poti sa ajuti

Problema facturii pentru Brexit face parte din cele trei dosare prioritare pentru UE pentru organizarea așa-numitului „divorț”, împreună cu soarta cetățenilor UE stabiliți în Marea Britanie și consecințele separării pentru Irlanda.

Numai când vor fi constatate „progrese suficiente” în aceste dosare, cei 27 vor accepta să deschidă negocieri privind relațiile lor viitoare.

Problema reglementării financiare este unul dintre principalele obstacole.

Potrivit unor evaluări europene fără caracter oficial, factura pentru ca Marea Britanie să își onoreze angajamentele în cadrul UE ar putea fi cuprinsă între 60 și 100 miliarde de euro.

Dar negociatorii europeni nu au cerut niciodată Londrei un angajament de o asemenea sumă pentru a închide prima fază a negocierilor.

Negociatorul-șef al UE, Michel Barnier, cere în schimb un acord de principiu privind o metodă de calcul acceptată de ambele părți, care este departe de a fi atins.

Dna May a repetat vineri că Londra și-ar asuma angajamentele luate în perioada cât a fost membră a UE.

„Trebuie să existe o activitate detaliată cu privire la aceste angajamente. Le analizăm linie cu și vom continua să le examinăm, fiecare linie”, a explicat ea vineri.

Citeste si: Mare atentie! A decedat după ce a ţinut o cură de slăbire pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar.

Lasă un răspuns

Top