You are here
Home > Actualitate > Mesajul care vizeaza toti romanii din Marea Britanie, Theresa May si Donald Tusk au dat „Unda VERDE”
loading...

Mesajul care vizeaza toti romanii din Marea Britanie, Theresa May si Donald Tusk au dat „Unda VERDE”

Liderii europeni au dat vineri „undă verde” pentru pregătirea, în format 27, a negocierilor asupra unui acord comercial care să gestioneze relațiile cu Londra după Brexit, a anunțat președintele Consiliului European, Donald Tusk, informează AFP. Brexit: „Undă verde” pentru pregătirea în format 27 a negocierilor asupra unui acord comercial cu Londra (Tusk) noteaza agerpres.ro

Citeste si: Cambridge si Oxford au elaborat un program care reconstituie limba vorbita de omul european de acum 8.000 de ani. Cate cuvinte romanesti sunt

„Liderii au dat undă verde pregătirilor interne ale celor 27 pentru a doua fază” a negocierilor asupra ieșirii Marii Britanii din UE, a notat Tusk pe contul său de Twitter.

În această a doua fază a negocierilor vor putea fi abordate și aranjamentele juridice și comerciale în vigoare în timpul unei eventuale perioade de tranziție după plecarea Marii Britanii, prevăzută pentru 29 martie 2019.

Citeste si: Campanie caritabilă: „Încalţă și tu, un copil”. Distribuie daca nu poti sa ajuti

Premierul britanic Theresa May ar dori să obțină o tranziție de doi ani, în timpul căreia să negocieze viitorul acord ce va lega țara sa de UE. Cele 27 de țări din UE refuză să demareze de pe acum aceste negocieri atât de așteptate de guvernul britanic, din cauza „lipsei de progrese” asupra celor trei principale dosare pe care ele doresc să le închidă în prealabil. Europenii vor ca mai întâi să ajungă la un acord cu Londra cu privire la soarta cetățenilor europeni în Marea Britanie și a cetățenilor britanici în UE, precum și asupra frontierei nord-irlandeze după Brexit și cer ca mai întâi de toate Marea Britanie să-și onoreze angajamentele financiare asumate în calitate de stat membru al UE, punct asupra căruia negocierile au bătut până acum pasul pe loc.

Citeste si: Mare atentie! A decedat după ce a ţinut o cură de slăbire pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar.

În această privință, Theresa May a asigurat, vineri, că factura pentru Brexit va face parte dintr-un „acord final” asupra viitoarei relații cu UE.

Citeste si: CULTIVAȚI această PLANTĂ în grădină!A apărut pe câmpurile din România. Un kg costă cât o garsonieră în București

Lasă un răspuns

Top