You are here
Home > EXTERN > Diaspora > Manichiurista a văzut semnul negru de pe unghia unei cliente și a trimis-o de urgență la spital! Ce avea femeia
loading...

Manichiurista a văzut semnul negru de pe unghia unei cliente și a trimis-o de urgență la spital! Ce avea femeia

Ceea ce trebuie să fie o vizită relaxantă la salonul de manichiură s-a transformat într-un coșmar pentru o femeie din Statele Unite. Asta deoarece în timp ce manichiuristă tocmai se pregătea să se ocupe de unghiile ei, a observat că aceasta are o linie neagră pe o unghie de la unul dintre degete.

Citeste si: Mare atentie! A decedat după ce a ţinut o cură de slăbire pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar.

Șocată de descoperirea sa, manichiurista a reacționat imediat, spunându-i clientei că este cazul să meargă urgent la medic.

Linia neagră și orizontală, prezentă pe toată unghia, este de fapt un semn de melanom (o formă de cancer).

„Azi a venit o clientă la mine și am văzut dunga neagră pe una dintre unghii. Am trimis-o imediat la doctor, fără să îi spun că va primi vești rele. M-a sunat a doua zi și mi-a confirmat că avea o formă agresivă de cancer, ce începuse deja să se împrăștie în corp”, a mărturisit femeia, potrivit Daily News.

Așa cum era de așteptat, mesajul distribuit de manichiurista din Statele Unite a devenit viral în toată lumea.

Cancerul care se vede în unghii

Cancerul de piele poate trece neobservat luni de zile, mai ales când se declanșează în zone ale corpului la care nu ne uităm frecvent, potrivit

„Deși cel mai frecvent se află la nivelul feței, urechilor și scalpului, îl găsim totuși și pe mucoasa genitală, afectată, de obicei, de un proces inflamator cronic sau de îmbătrânire. Există și carcinoame spinocelulare dezvoltate sub lama unghială sau pe ulcerații cronice cum este cazul ulcerului de gambă”, a explicat medicul dermatolog Mihaela Leventer, unul dintre specialiștii care diagnostichează anual sute de cazuri de cancer, potrivit sursei citate.

Aceasta a adăugat că un melanom subunghial apare, de obicei, ca o bandă pigmentată ce afectează o parte de unghie și se revarsă spre zona de piele periunghială. Carcinomul spinocelular subunghial poate mima o ciupercă și necesită diagnosticul unui ochi experimentat.

Citeste si: Cambridge si Oxford au elaborat un program care reconstituie limba vorbita de omul european de acum 8.000 de ani. Cate cuvinte romanesti sunt

Lasă un răspuns

Top