You are here
Home > Actualitate > Nu mai arunca foile de ceapă! Uite ce minuni poți face cu ele în 2 minute
loading...

Nu mai arunca foile de ceapă! Uite ce minuni poți face cu ele în 2 minute

Cojile de ceapă sunt acele părţi ale legumei care ajung inevitabil la gunoi. Pentru că nu se cunosc beneficiile extraordinare pe care le au, cele mai multe gospodine aleg să le arunce.

La fel ca toate legumele şi cojile de ceapă sunt foarte bogate în antioxidanţi benefici pentru organism. Foile de ceapă sunt bogate în flavonoizi, precum quercitina sau vitamina P. Aceştia sunt antioxidanţi de care corpul are nevoie pentru o funcţionare optimă şi pentru a lupta cu radicalii liberi.

Citeşte şi: Caz șocant în Marea Britanie: Asistentă româncă, terorizată de vecini.

De ce nu este bine să arunci foile de ceapă

Datorită efectelor hipoglicemiante ale quercitinei, se recomandă diabeticilor să consume ceapă și usturoi, ambele fiind cunoscute pentru puterea lor de a scădea nivelul de glucoză din sânge, precum și de a normaliza colesterolul.

Studii prospective efectuate pe subiecți vârstnici au demonstrat faptul că un consum constant de ceai verde, ceapă și mere au redus cu o treime riscul de deces prin afecțiuni cardiace.

Dacă vei alege să foloseşti şi cojile de la ceapă vei avea un aliat puternic în lupta cu alergiile şi celulele canceroase. Îţi vei stimula creşterea masei musculare şi vei trata depresia.

Citeste si: Mare atentie! A decedat după ce a ţinut o cură de slăbire pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar.

Cum foloseşti cojile de ceapă

Să nu vă gândiţi că vă recomandăm să consumaţi folie de ceapă ca atare. Acestea nu se pot mânca dar pot fi introduse cu succes în supe, cu beneficii extraordinare asupra stării de sănătate. La supele la care adăugaţi ceapă puneţi şi cojile spălate foarte bine. Astfel, corpul va asimila quercitina şi celelalte substanţe nutritive pe care le au acestea.

Păstraţi cojile de ceapă într-o pungă de hârtie şi folosiţi-le ori de câte ori faceţi supă. Fierbeţi-le odată cu ciorba şi la final le puteţi scoate cu o strecurătoare.

Cojile de ceapă, bune pentru problemele de piele

Cojile de ceapă sunt foarte eficiente şi pentru problemele de piele. pot fi folosite pentru a combate simptome supărătoare precum mâncărimea. Fierbeţi cojile de capă în apă şi cu acesta vă puteţi curăţa faţa. În cel mai scurt timp veţi vedea schimbări extraordinare.

Aceeaşi soluţie o puteţi aplica şi pentru păr. Dacă vă clătiţi cu apa în acre aţi fiert coji de ceapă veţi stimula creşterea părului şi veţi avea o podoabă capilară mai bogată cu un aspect mai sănătos.

Aşadar, data viitoare când gătiţi, gândiţi-vă de două ori înainte de a arunca la gunoi folile de ceapă.

Citeste si: Cambridge si Oxford au elaborat un program care reconstituie limba vorbita de omul european de acum 8.000 de ani. Cate cuvinte romanesti sunt

One thought on “Nu mai arunca foile de ceapă! Uite ce minuni poți face cu ele în 2 minute

Lasă un răspuns

Top