You are here
Home > Actualitate > Uniunea Europeana nu mai are răbdare! Marea Britanie trebuie să plătească pentru BREXIT!
loading...

Uniunea Europeana nu mai are răbdare! Marea Britanie trebuie să plătească pentru BREXIT!

Marea Britanie trebuie să se angajeze că va plăti ceea ce datorează Uniunii Europene pentru ca negocierile privind viitoarea relație post-Brexit cu blocul comunitar să poată începe, a declarat, vineri, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, potrivit Agerpres.

Citeste si: Cambridge si Oxford au elaborat un program care reconstituie limba vorbita de omul european de acum 8.000 de ani. Cate cuvinte romanesti sunt

„Britanicii descoperă, pe zi ce trece, noi probleme. Acesta este motivul pentru care acest proces va dura mai mult decât s-a crezut inițial”, a declarat Juncker, într-un discurs ținut la Universitatea din Luxemburg.

„Nu putem găsi deocamdată un compromis real în ce privește angajamentele financiare restante ale Marii Britanii. Câtă vreme nu putem face acest lucru, nu vom putea să spunem la Consiliul European din octombrie că acum putem trece în etapa a doua a negocierilor”, a adăugat Juncker.

Citeste si: Mare atentie! A decedat după ce a ţinut o cură de slăbire pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar.

„Ei trebuie să plătească, ei trebuie să plătească. Nu sunt într-o dispoziție răzbunătoare. Nu îi urăsc pe britanici”, a mai spus luxemburghezul.

Joi, negociatorul-șef al Comisiei Europene, Michel Barnier, și-a exprimat regretul față de “impasul extrem de preocupant” în care se află, în opinia sa, discuțiile legate de “factura” pe care va trebui să o achite Marea Britanie pentru ieșirea din UE.

„În această săptămână am lucrat într-un spirit constructiv, am clarificat anumite puncte, fără însă a fi făcut mari pași înainte”, a constatat Barnier, la finalul celei de-a cincea runde de discuții, într-o conferință de presă cu omologul său britanic, secretarul de stat pentru Brexit, David Davis.

Barnier s-a declarat totuși convins că progrese decisive vor fi posibile în următoarele două luni.

Discuțiile din runda a cincea au fost ultimele înaintea summitului crucial al UE de pe 19-20 octombrie. Londra spera că liderii europeni vor decide la summit că s-au înregistrat progrese suficiente pentru deschiderea negocierilor privind viitorul relațiilor comerciale între UE și Marea Britanie.

Conform proiectul de declarație a liderilor europeni, consultat de Reuters, la summitul UE de săptămâna viitoare, Regatului Unit i se va oferi posibilitatea deschiderii în decembrie a negocierilor privind liberul schimb, urmând ca, în schimbul acestei oferte, Londra să propună termeni mai favorabili pentru retragerea din UE.

UE consideră prioritare trei capitole de negociere — “factura” Brexit-ului, drepturile cetățenilor UE în Marea Britanie și situația frontierei dintre Republica Irlanda și provincia britanică Irlanda de Nord — și condiționează orice discuții privind viitoarele relații cu Londra de o înțelegere prealabilă privind aceste trei domenii.

Citeşte şi: Caz șocant în Marea Britanie: Asistentă româncă, terorizată de vecini.

Lasă un răspuns

Top