You are here
Home > Actualitate > ULTIMA ORĂ! Copiii românilor plecați în străinătate nu vor mai putea fi înscriși la școală
loading...

ULTIMA ORĂ! Copiii românilor plecați în străinătate nu vor mai putea fi înscriși la școală

Copiii românilor plecați în străinătate nu vor mai avea acces la educație dacă părinții acestora nu-și vor plăti taxele sau amenzile aferente acestora. Potrivit prevederilor din noul Cod Fiscal, necompletarea unui formular birocratic de către românii plecați la muncă în afara țării se pedepsește cu amenzi uriașe, minimul acestora fiind de 1.000 de lei, din ultimele surse.

Citeste si: Cambridge si Oxford au elaborat un program care reconstituie limba vorbita de omul european de acum 8.000 de ani. Cate cuvinte romanesti sunt

Mai precis, cei care pleacă în străinătate fără a complete acest formular riscă o amendă uriașă.

Noi penalizări

Iar lucrurile nu se vor opri aici. Se pregătesc noi penalizări socio-economice care îi vizează pe românii din străinătate, potrivit unor informații de la surse din partidul de guvernare. Penalizările ar putea cuprinde de la amenzi pecuniare până la măsuri sociale, cum ar fi neînscrierea în cadrul anului școlar a copiilor care au părinți în această situație, plecați la muncă în străinătate fără a complete formular în cauză și a plăti taxele aferente.

Citeste si: Campanie caritabilă: „Încalţă și tu, un copil”. Distribuie daca nu poti sa ajuti

Altfel spus, toți românii plecați în străinătate trebuie să completeze acel formular și să plătească taxa aferentă acestuia, în cazul în care noul Cod Fiscal este aprobat de Parlamentul României, aceste măsuri fiind, deocamdată, în faza dezbaterilor.

Din sursele noastre, motivele care stau la baza acestei decizii ar fi reducerea fondurilor din cadrul bugetului de stat. Guvernul de la București caută surse alternative care să susțină preconizata creștere a prețurilor.

Dezacord total

De altfel, organizațiilor românilor din străinătate și-au exprimat deja dezacordul față de aceste posibile măsuri și amenzi. FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) îi cere prim-ministrului Mihai Tudose, anularea amenzilor fiscale pentru românii din diaspora şi a dublei impozitări.

„Mi se pare o strategie total eronată din partea guvernului. Credem că statul român ar trebui mai degrabă să se ingrijoreze de numarul uriaş al românilor plecați si de fapul ca ei nu mai vor să se intoarcă: suntem pe locul doi în lume privind numărul persoanelor plecate din țară, după Siria. Este inadmisibul dacă prin astfel de tertipuri cu formulare tăinuite îşi propun autoritățile noastre să contracareze faptul că în fiecare ora pleacă 9 adulți care nu se vor mai întoarce în țară, în foarte puțin timp în România nu va mai avea cine sa lucreze. Este inadmisibil unde s-a ajuns. De vreo 5 ani tot circulă vești ca Statul Român urmează sa impoziteze incă odată in țară veniturile romanilor din diapora, chiar daca acestia plătesc impozit in țările unde lucrează. Iată că astăzi o parte din aceste zvonuri a devenit realitate”, a declarat un roman de pretutindeni

Citeste si: Mare atentie! A decedat după ce a ţinut o cură de slăbire pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar.

Lasă un răspuns

Top