You are here
Home > NEWS > Articole > Ce să faci ca să nu-ți mai speli părul atât de des? Care sunt cele mai eficiente soluții
loading...

Ce să faci ca să nu-ți mai speli părul atât de des? Care sunt cele mai eficiente soluții

Părul tău este gras și se unge extreme de ușor. Cât ai zice pește, podoaba ta capilară trebuie iar spălată, aranjată, împrospătată. Ai încercat o sumedenie de produse destinate îngrijirii părului, însă fără niciun efect. Te-ai săturat să îți speli părul de câteva ori pe săptămână, iar situația asta devine pentru tine din ce în ce mai supărătoare. Dacă și tu te regăsești în această descriere, ei bine, trebuie să știi că am selectat pentru tine câteva sfaturi provenite de la cei mai buni specialiști.

Citeşte şi: Caz șocant în Marea Britanie: Asistentă româncă, terorizată de vecini.

Atunci când îți speli părul zilnic, riști să îi faci mai mult rău decât bine: părul tău poate deveni uscat, slab și dezhidratat. Iar dacă te confrunți și cu mătreața, trebuie să știi că e din aceeași cauză: pielea scalpului este prea uscată!

Citeste si: Cambridge si Oxford au elaborat un program care reconstituie limba vorbita de omul european de acum 8.000 de ani. Cate cuvinte romanesti sunt

Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea părului de care trebuie să ții cont de acum înainte dacă vrei un păr frumos și sănătos, care nu trebuie splălat mai des de două ori pe săptămână:

Renunțați urgent la produse de îngrijire precum măști, geluri, fixative sau spume de păr. Ele nu fac decât să vă îngreuneze și mai mult firele de păr și să atragă murdăria.

Dacă ați folosit șampon pentru păr uscat, încetați imediat să mai faceți asta!

Luați—o ușor și nu vă așteptați la minuni peste noapte! Intervalul de timp între spălările părului trebuie crescut treptat.
Evitați șampoanele cremoase
Temperatura apei cu care vă spălați părul trebuie să fie mai degrabă călduță decât fierbinte. Apa caldă nu face altceva decât să deschidă porii care secretă grăsimea.
În timpul zilei, încercați să vă atingeți părul cât mai rar. Obișnuiți-vă să purtați o coafură lejeră, care să nu vă solicite o atenție specială. Utilizați cu încredere agrafele, pentru a nu fi tentată, spre exemplu, să vă înlăturați cu mâna firele de păr care vă incomodează.

O spălare corectă a părului presupune două șamponări consecutive. Țineți cont de acest detalui ori de câte ori faceți baie.
Limpeziți-vă părul cu infuzie de urzică sau musețel. Sunt miraculoase!
În timpul spălării, clățiți-vă părul cu mare atenție. Important să nu rămână deloc pe păr sau pe scalp nicio urmă de șampon sau balsam.
Folosiți uscătorul de păr cât mai rar cu putință.
Dacă probleme cu părul gras devin grave, puteți apela cu încredere la un medic dermatolog.

Citeste si: Mare atentie! A decedat după ce a ţinut o cură de slăbire pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar.

Lasă un răspuns

Top