You are here
Home > Actualitate > Zece obiceiuri proaste care te lasă fără energie. Cum să scapi de ele
loading...

Zece obiceiuri proaste care te lasă fără energie. Cum să scapi de ele

Te simți constant fără energie și nu înțelegi de ce? Dacă medicul nu a găsit motivul, s-ar putea ca starea ta proastă să țină de obiceiurile tale zilnice. Îți trebuie doar un pic de voință pentru a renunța la obiceiurile care îți fac rău fără să îți dai seama.

Olt.ro îți prezintă 10 obiceiuri la care poți renunța ușor pentru ca viața ta să se schimbe în mod pozitiv, propuse de Dalai Lama.

1. Ține-ți promisiunile

Nu face promisiuni de care nu te poți tine. În efortul de a fi drăguț, îți poți distruge reputația. Așadar, fă doar promisiunile de care te poți tine, iar dacă ai promis depune efort pentru ca acel lucru să se îndeplinească!

2. Stai departe de oamenii toxici
De multe ori, încercând să ajuți oameni, primești în schimb reclamații sau energie negativă. Înconjoară-te de oameni pozitivi și evită persoanele toxice dacă vrei să ieși din acest cerc.

3. Plătește-ți datoriile la timp
Dacă îți plătești facturile la timp, gândurile negre legate de această temă nu vor mai avea cum să tragă la tine. Fă același lucru și cu datoriile, pentru că așa cum îi tratezi pe cei care te-au ajutat, așa te vor trata și ei când va veni momentul.

4. Învață să ierți
Dacă alegi să trăiești fără să ierți, alegi să suferi. În loc să te otrăvești cu ură, alege să ierți și să mergi mai departe, chiar dacă crezi că nu toți oamenii merită iertarea. Iartă ca să îți recâștigi liniștea sufletească. Vei simți că o mare greutate ți-a fost ridicată de pe suflet.

5. Fă ceea ce îți place
Uneori avem nevoie să facem lucrurile care ne plac, dar atunci când e posibil e bine să delegăm din saracini pentru a putea face lucrurile de care suntem pasionați.

6. Toate la timpul lor
Avem timp pentru a acționa și timp pentru a ne odihni. Ambele sunt importante și la fel de necesare în viața noastră. Să nu uiți asta niciodată!

7. Reînnoiește-te!
Dacă simți că viața ta o ia razna, fă-ți timp ca să-ți rearanjezi dormitorul, renovează baia, schimbă decorurile. Casa ta este o reflexie a energiei tale, iar dezordinea te poate ruina psihic. Dacă vrei o minte limpede, începe prin a curate și a rearanja spațiul în care trăiești.

8. Înfruntă adversarii
Nu te ascunde de confruntări, înfruntă-le! Dacă ceva te deranjează, exprimă-te și elimină răul din viața ta definitiv. Nu aștepta soluția să cadă din cer. De multe ori soluția e în fața ta, trebuie doar să te uiți în jur.

9. Ai grijă de tine

Chiar și cele mai briliante minți se pot îmbolnăvi. Persoanele care au grijă de sănătatea și de nevoile lor mintale și fizice sunt mult mai fericite. Petrece mai mult timp având grijă de corpul tău și de mintea ta.

10. Ești căpitanul bărcii tale
Tu ești parte din tot și tot e parte din tine. Nu te mai lupta cu viața, accept-o așa cum e și las-o să curgă. Doar nu uita că tu ești cel care trebuie să conducă barca.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Olt.ro pe Facebook. Like!

Lasă un răspuns

Top