You are here
Home > Actualitate > Consumă cât mai mulţi ardei. Secretul nebănuit pe care îl ascunde banala legumă
loading...

Consumă cât mai mulţi ardei. Secretul nebănuit pe care îl ascunde banala legumă

Ardei copţi, muraţi sau cruzi, un adevărat deliciu pentru gurmanzi. Puţini sunt însă cei care ştiu ce secret nebănuit ascunde această banală legumă.

Citeşte şi: Caz șocant în Marea Britanie: Asistentă româncă, terorizată de vecini.

Potrivit specialiştilor, ardeiul este una dintre cele mai sănătoase legume având în compoziţie o adevărată „bombă de sănătate”, de la vitamine, la antioxidanti şi minerale, nutrienţi extrem de benefici în buna funcţionare a organismului.

Este recomandat consmul de ardei proaspeţi, în salate sau sub formă de suc dar nu îşi pierd proprietăţile nici dacă sunt muraţi sau copţi.

Consumă cât mai mulţi ardei. Secretul nebănuit pe care îl ascunde banala legumă

Citeste si: Cambridge si Oxford au elaborat un program care reconstituie limba vorbita de omul european de acum 8.000 de ani. Cate cuvinte romanesti sunt

„Bombă” de vitamina C

Puţini sunt cei care ştiu că un ardei conţine de trei ori mai multă vitamina C decât o portocală, tranformând leguma într-o veritabilă „bombă” de vitamina C.

Culoarea roşie a ardeiului este dată însă de capsaicină, care este un anticoagulant natural, extrem de eficient în prevenirea atacului celebral şi a infarctului miocardic.

Necesarul de vitamina C , adică 100% din doza zilnică recomandată de specialişti poate fi acumulată din cosnumul a 100 de grame de ardei. Pe lângă aceasta, în aceeaşi cantitate se mai regăsesc 0,8 mg de vitamina B6, alte 0,45 mg de vitamina K şi vitamina A.

Potrivit studiilor realizate în China, consumul de ardei scade cu 27% incidenţa canderului pulmonar, în condiţiile în care chinezii sunt printre cei mai mari fumători din lume.

Curiozităţi despre ardei

Ardeiul este, de fapt, un fruct nu o legumă, la fel ca şi roşiile. Face parte din marea familie a ardeilor, fiind cea mai dulce varietate, la capătul opus aflându-se rudele sale picante precum chili, jalapeno sau pablano, a căror iuţime e măsurată pe scara Scolville.

Originari din Mexic şi ţările Americii de Sud, ardeii dulci şi-au făcut loc în bucătăriile europenilor începând cu 1433, când primele seminţe au fost aduse în Spania din Lumea Nouă, ajungând ulterior în Africa şi Asia. Astăzi, China este cel mai mare producător mondial de ardei dulci.

Citeste si: Mare atentie! A decedat după ce a ţinut o cură de slăbire pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar.

Lasă un răspuns

Top