You are here
Home > Actualitate > Și tu faci aceste greșeli în bucătărie. Cum îți otrăvești familia fără să îți dai seama
loading...

Și tu faci aceste greșeli în bucătărie. Cum îți otrăvești familia fără să îți dai seama

Gătești cât de des ai ocazia pentru membrii familiei, ai sute de rețete pe care deja le-ai încercat, iar bucătăria este pasiunea ta. Sau poate ești în situația în care nu prea îți place să gătești, de obicei iei masa în oraș, așa că te-ai obișnuit să prepari doar câteva feluri de mâncare.

Citeşte şi: Caz șocant în Marea Britanie: Asistentă româncă, terorizată de vecini.

Indiferent de situația în care te regăsești, trebuie să știi că există câteva riscuri pe care ți le asumi atunci când întri în bucătărie dar nu ții cont de sfaturile specialiștilor. Se pare că există o serie de obiceiuri care îți pot face extrem de mult rău, atât ție cât și întregii familii.

Citeste si: Cambridge si Oxford au elaborat un program care reconstituie limba vorbita de omul european de acum 8.000 de ani. Cate cuvinte romanesti sunt

Atunci când gătești ai propriile obiceiuri și propriul stil. Fie că gătești rețete pe care le cunoști de la mama ta, o prietenă sau o colegă, ori îți place să te inspiri de pe internet, trebuie să știi că obiectele pe care le folosești atunci când faci mâncare au un impact uriaș asupra sănătății, al igienei și asupra gustului acesteia.

Citeste si: Mare atentie! A decedat după ce a ţinut o cură de slăbire pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar.

Iată o listă cu greșeli pe care trebuie să le eviți în bucătărie

1. Nu mai folosiți staniol

În ultimii ani, staniolul a devenit destul de prezent în viața noastră, mai ales în bucătărie: cu el împachetăm sandwichuri, acoperim friptura la cuptor ori îl folosim pe post de capac atunci când păstrăm diferite alimente în frigider. Acesta ar trebui evitat pe cât posibil, deoarece există riscul ca o parte din particulele din acest metal să ajungă în mâncare.

2. Atenție la caserolele din plastic

Cea mai mare grijă atunci când vine vorba despre caserolele din plastic trebuie să o aveți cu alimentele calde. Și vă dăm și explicația: în momentul în care caserolele de acest tip sunt încălzite intens sau pentru o perioadă îndelungată, molecule din plastic pot sa migreze spre aliment. Atunci când cumpărați caserole, evitați-le pe cele din PVC şi pe cele care conţin BPA sau Bisfenol A.

3. Evitați pe cât puteți cuptorul cu microunde

Putem încălzi rapid și ușor mâncarea cu ajutorul cuptorului cu microunde, însă în același timp sunt distruse proteinele, vitaminele și alte substanțe nutrivite din alimente.

4. Nu folosiți tocătoare din plastic

Tocătoarele din plastic pot fi deosebit de periculoase. Asta deoarece, în timp, cuțitele pot să iate bucăți din acestea care, odată ajunse în mâncare, pot fi ușor ingerate. În schimb, folosiți cu încredere tocătoarele din lemn. Oricum, nu uita că orice tocător trebuie înlocuit periodic pentru a nu pune în pericol sănătatea ta și a familiei tale!

Citeste si: Mare atentie! A decedat după ce a ţinut o cură de slăbire pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar.

Lasă un răspuns

Top