You are here
Home > Actualitate > Sute de Mii de turiști vin în fiecare an în acest loc unic din lume aflat în România
loading...

Sute de Mii de turiști vin în fiecare an în acest loc unic din lume aflat în România

România are locuri uimitoare care atrag anual mii de turiști străini, însă nu toți românii au auzit de ele sau le-au vizitat. Salina Slănic, din judeţul Prahova, este unul dintre locurile despre care turiștii care i-au trecut pragul vorbesc la superlativ. Salina Slănic este cea mai mare din Europa ca dimensiuni, deține cel mai pur aer de pe planetă, lipsit de radiații și poluare.

Citeşte şi: Caz șocant în Marea Britanie: Asistentă româncă, terorizată de vecini.

Iată câteva motive pentru care ar trebui să adaugi Salina Slănic pe lista destinațiilor obligatorii de vacanță.

Istoricul Salinei Slănic

Salina Slănic se află la aproximativ 100 de kilometri de București și 44 km de Ploiești, fiind o destinație recunoscută pentru activitatea balneoturistică încă din anul 1853, când a fost declarată stațiune turistică de interes național.

Însă începuturile istoriei salinei datează din jurul anului 1685, an în care spătarul Mihail Cantacuzino a realizat că în regiunea Slănic Prahova există un zăcământ de sare şi astfel, vrând să deschidă o mină, a cumpărat moşia Slănic, potrivit site-ului stațiunii Slănic.

Citeste si: Cambridge si Oxford au elaborat un program care reconstituie limba vorbita de omul european de acum 8.000 de ani. Cate cuvinte romanesti sunt

În anul 1943 s-a deschis Mina Unirea cu un număr de 15 camere, toate cu profil trapezoidal. Exploatarea s-a făcut până în 1972, iar de atunci este destinată circuitului turistic și tratamentului medical sub supraveghere.

Adâncimea maximă a minei este de 217m, iar camerele sale în formă trapezoidală măsoară 55m înălțime, suprafața totală a minei fiind de aproximativ 80.000 mp.

Ce poți admira în Salina Slănic

Potrivit datelor disponibile pe site-ul stațiunii, înălțimea unei săli este de 70 m, iar circuitul se desfășoară în jurul enormului pilon ce susține mina. Se pot admira basoreliefurile înfățișându-l pe Mihai Viteazul sau statuile lui Eminescu, Decebal, Traian (Sala Genezei) și te poți reculege ca într-o imensă catedrală.

Temperatura constantă de 12 grade C tot timpul anului, umiditatea de 50%, compoziția aerului bogat în ioni de sodiu, presiunea atmosferică cu 18-20 mm coloană de mercur mai mare decât cea de la suprafața solului, lipsa factorilor alergeni crează un microclimat special constituind un mijloc natural de tratare a afecțiunilor respiratorii. Eficiența acestui microclimat a fost descoperită cu peste 100 de ani în urmă.

Tot aici sunt locuri amenajate pentru sport (fotbal, volei). Locul este folosit pentru diverse evenimente sportive (competiții atletice și loc de antrenament pentru loturile sportive), ca sanatorii pentru bătrâni și bolnavi sau ca decor pentru cinematografie.

Situate deasupra Minei Unirea se află două mine: mina Mihai și mina Carol. Mina Mihai este rezervată în exclusivitate concursurilor internaționale de microaeromodele.

Tarife de vizitare:

adulţi: 20 lei/zi/persoană
pensionari: 18 lei/zi/persoană
copii peste 3 ani, elevi, studenţi cu vârsta până la 25 ani, persoane cu handicap: 16 lei/zi/persoană
copii mai mici de 3 ani: gratuit (cu recomandare medicală)
În plus, stațiunea Slănic Prahova este o stațiune balneoclimaterică ce oferă servicii în condiții excelente de relaxare și agrement pentru petrecerea concediilor, vacanțelor sau week-end-urilor tale.

Sursa documentare: Stațiunea-Slănic.ro

Citeste si: Mare atentie! A decedat după ce a ţinut o cură de slăbire pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar.

Lasă un răspuns

Top