You are here
Home > Social > Meteorologii avertizează din nou! Ploi și vânt puternic în mai multe zone ale țării. Este vizat și Bucureștiul
loading...

Meteorologii avertizează din nou! Ploi și vânt puternic în mai multe zone ale țării. Este vizat și Bucureștiul

Vremea rea nu ne dă deloc pace. Administrația Națională de Meteorologie a emis noi coduri de vânt și ploaie pentru mai multe zone ale țării.

Meteorologii avertizează din nou! Ploi și vânt puternic în mai multe zone ale țării. Este vizat și Bucureștiul

COD GALBEN
Codul galben este valabil de la ora 18:00 până la ora 00:00, în cursul zilei de astăzi. Zonele afectate sunt județul Constanţa, dar și județul Tulcea. Se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale ce vor depăși local 55-65 km/h.

COD GALBEN
Codul galben este valabil de la ora 18:00 până la ora 21:00, în cursul zilei de astăzi. Zonele afectate sunt: județul Bihor – zona joasă, județul Timiş – zona joasă, județul Arad – zona joasă, județul Caraş-Severin – zona de munte. Se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăși local 55…60 km/h, iar la munte peste 75…80 km/h, dar și ploaie.

COD GALBEN
Este valabil de la ora 18:00 până la ora 23:00, în cursul zilei de astăzi. Zonele afectate sunt: Județul Buzău – Zona joasă; Județul Brăila; Județul Ilfov; Județul Ialomiţa; Județul Teleorman; Județul Prahova: Zona joasa; Județul Giurgiu; Județul Călăraşi.

Se vor semnala intensificări ale vântului care temporar vor atinge la rafală 55 – 75 km/h, dar și ploi slabe cantitativ.

COD GALBEN
Valabil de la ora 18:00 până la ora 23:00 în cursul zilei de astăzi. Codul Galben este valabil pentru Municipiul București. Se vor semnala intensificări ale vântului care temporar vor atinge la rafală 55 – 70 km/h, dar și ploaie slabă.

COD GALBEN de ploaie: Codul galben este valabil începând cu 23 octombrie, ora 10:00 până pe 24 octombrie, ora 23:00.

Din dimineața zilei de luni, 23 octombrie, aria ploilor se va extinde dinspre vest cuprinzând treptat cea mai mare parte a țării. În intervalul menționat în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv în zona municipiului București), local în Transilvania, precum și în zonele montane și submontane, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

În zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, se vor cumula cantități de apă pe arii extinse între 30 și 50 l/mp și izolat peste 60 l/mp.

Vântul va avea intensificări, local și temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali, vor fi rafale de peste 70…80 km/h.
Temperaturile vor scădea de la o zi la alta, astfel încât la mijlocul săptămânii vremea va deveni rece în toată țara. La munte, la altitudini mari, trecător vor fi precipitații mixte.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top