You are here
Home > Actualitate > ULUITOR, Pașaportul singaporez, catalogat drept ‘cel mai puternic din lume’
loading...

ULUITOR, Pașaportul singaporez, catalogat drept ‘cel mai puternic din lume’

Pașaportul Republicii Singapore a fost catalogat drept „cel mai puternic” din lume, potrivit indexului global al pașapoartelor, Global Passport Index, care evaluează gradul de libertate al cetățenilor anumitor țări și care a fost publicat miercuri de firma de consultanță globală Arton Capital, relatează dpa noteaza agerpres.ro

Clasamentul se bazează pe un așa-numit „scor fără vize”, ce conține tabele cu țările în care poate călători un anumit deținător de pașaport fără a i se cere viză sau a avea nevoie de ea la sosire.

Citește și: Ultimul hoţ de lemne A MURIT împuşcat de poliţişti, la marginea unei păduri din judeţul Mureş

Pașaportul din Singapore s-a aflat în fruntea listei (159 de țări fără vize), depășind pașaportul german (158) și pașaportul suedez (ai cărui titulari pot vizita 157 de țări).

Lista este de obicei dominată de pașapoarte europene, cu Germania deținând poziția de top în ultimii doi ani.

Cu toate acestea, eliminarea de către Paraguay a cerințelor privind vizele pentru cetățenii din Singapore au propulsat pașaportul acestui stat în topul listei în 2017.

Citește și: Un bebeluș s-a născut cu părul alb! Când doctorii au dezvăluit motivul, părinții au rămas fără glas!

„Pentru prima dată, o țară asiatică are cel mai puternic pașaport din lume. Este un indiciu al relațiilor diplomatice și politicii externe eficiente a Singapore”, a declarat Philippe May, CEO la Arton Capital.

Alte țări asiatice care au ajuns în top 20 sunt Coreea de Sud (pașaport fără vize pentru 157 de țări), Japonia (156) și Malaezia (154).

În schimb, pașaportul SUA a înregistrat o scădere în clasament de la învestirea președintelui Donald Trump, în urma deciziilor luate de Turcia și Republica Centrafricană de a revoca

Citește și: VIDEO: Otrava pe care o bei în fiecare zi. Crezi că nu îți face niciun rău însă îți distruge oasele

Lasă un răspuns

Top