You are here
Home > Economic > Diverse > Nu-ți pune NICIODATĂ hainele la uscat pe calorifer. Iată cum îți pui sănătatea în pericol fără să știi
loading...

Nu-ți pune NICIODATĂ hainele la uscat pe calorifer. Iată cum îți pui sănătatea în pericol fără să știi

Un obicei frecvent în sezonul rece este punerea la uscat a hainelor pe calorifer, pentru ca acestea să se usuce mai repede. Cu toatea acestea, cercetătorii atrag atenția că acest obicei nu este deloc unul sănătos.

Citește și: Ultimul hoţ de lemne A MURIT împuşcat de poliţişti, la marginea unei păduri din judeţul Mureş

Conform unui studiu al cercetătorilor scoțieni, persoanele care apelează frecvent la această metodă de uscare își pun sănătatea în pericol. Hainele se umplu de acarieni, care pot provoca alergii grave. Acest lucru se datorează în special prafului care este prezent în zona elementului de încălzire.

Cu timpul expunerea la acarieni provoacă astm și alergii, iar simptomele includ tuse, oboseală constantă, iritație la nivelul ochilor, gâtului și pielii, dureri de cap sau greață.

Mai mult decât atât, este contraindicat să pui hainele la uscat pe calorifer pentru că acest lucru facilitează apariția sporilor de mucegai, atunci când țesăturile umede iau contact cu suprafața încălzită.

Citește și: Un bebeluș s-a născut cu părul alb! Când doctorii au dezvăluit motivul, părinții au rămas fără glas!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top