You are here
Home > NEWS > Articole > Americani sunt pregatiti de o „Reacție militară masivă” dacă Phenianul ar folosi o armă nucleară
loading...

Americani sunt pregatiti de o „Reacție militară masivă” dacă Phenianul ar folosi o armă nucleară

Ministrul american al apărării, James Mattis, a avertizat sâmbătă că Coreea de Nord s-ar expune la „o reacție militară masivă” dacă ar utiliza o armă nucleară, transmite AFP Mattis: „Reacție militară masivă” dacă Phenianul ar folosi o armă nucleară, noteaza agerpres.ro

Citește și: Ultimul hoţ de lemne A MURIT împuşcat de poliţişti, la marginea unei păduri din judeţul Mureş

„Orice atac împotriva Statelor Unite sau împotriva aliaților noștri va fi înfrânt”, a declarat, într-o conferință de presă, James Mattis, care efectuează o vizită în Coreea de Sud.

„Orice folosire a armelor nucleare de către Coreea de Nord va provoca o reacție militară masivă, eficace și zdrobitoare”, a avertizat oficialul american în cadrul unei conferințe de presă comune la Seul cu omologul său sud-coreean Song Young-Moo.

Citeste si: Mare atentie! A decedat după ce a ţinut o cură de slăbire pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar.

Washingtonul „nu acceptă o Coree de Nord nucleară”, a mai spus ministrul american al apărării.

Ministrul de externe al Coreii de Nord, Ri Yong-Ho, a declarat în septembrie, în marja Adunării Generale a ONU, că țara sa ar putea testa o bombă nucleară deasupra Oceanului Pacific.

Citeste si: Poți să ghicești care este cea mai tânară femeie din fotografie? Iată care este răspunsul corect

Tensiunile rămân foarte mari în Peninsula Coreeană ca urmare a efectuării de către Phenian al celui de-al șaselea test nuclear și a mai multor teste cu rachete balistice, capabile teoretic să atingă teritoriul american.

Citeste si: Cambridge si Oxford au elaborat un program care reconstituie limba vorbita de omul european de acum 8.000 de ani. Cate cuvinte romanesti sunt

Donald Trump urmează să efectueze prima sa vizită în calitate de președinte al SUA în Coreea de Sud în perioada 7-8 noiembrie, în cadrul turneului său asiatic care îl va conduce de asemenea în Japonia, China, Vietnam și Filipine. Liderul de la Casa Albă urmează să rostească un discurs în Parlamentul sud-coreean și să viziteze o bază militară americană.

James Mattis a dat asigurări sâmbătă că diplomația rămâne „modul preferat de acțiune” al SUA pentru rezolvarea crizei. Însă, a adăugat el, „diplomații noștri sunt mai eficienți atunci când sunt susținuți de o forță militară credibilă”.

El a cerut totodată Phenianului „să nu-și facă iluzii”, afirmând că Coreea de Nord este „depășită” militar de Statele Unite și de Coreea de Sud, care găzduiește pe teritoriul său 28.500 de militari americani.

Citește și: Un bebeluș s-a născut cu părul alb! Când doctorii au dezvăluit motivul, părinții au rămas fără glas!

Lasă un răspuns

Top