You are here
Home > Actualitate > Țara care renunţă la banii cash şi trece la o monedă virtuală
loading...

Țara care renunţă la banii cash şi trece la o monedă virtuală

Banca centrală suedeză cântăreşte avantajele şi dezavantajele unei e-coroane, într-o ţară în care gradul de utilizare a numerarului a scăzut dramatic, reprezentând doar 1,4% din plăţi.

Banca va lua o decizie în acest sens până la sfârşitul anului 2019, scrie La Tribune. Trecerea Riksbank, cea mai veche bancă centrală din lume, la o monedă virtuală ar fi o premieră mondială în condiţiile în care Singapore testează o criptomonedă numai pentru schimburile interbancare.

Potrivit economistului Niklas Arvidsson, de la Institutul regal de tehnologie din Stockholm, trecerea nu se va face „înainte de 2030. Totuşi, utilizarea numerarului ar putea deveni marginală în Suedia, în următorii cinci, până la 10 ani“ Sursa: capital.ro

Acum se mai citeste si: Mare atentie! A decedat după ce a ţinut o cură de slăbire pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

Lasă un răspuns

Top