You are here
Home > NEWS > Educational > EVENIMENTE > Mesajul impiegatului care a oprit trenul încărcat cu azotat de amoniu: Am văzut fum la un boghiu, am luat imediat legătura cu mecanicul
loading...

Mesajul impiegatului care a oprit trenul încărcat cu azotat de amoniu: Am văzut fum la un boghiu, am luat imediat legătura cu mecanicul

Impiegatul care marţi seară a oprit trenul încărcat cu nitrat de amoniu spune că a văzut fum la un boghiu al garniturii care trecea prin gara Comarnic şi că a luat imediat legătura cu mecanicul, căruia i-a spus să oprească.

”La trecerea trenului prin staţia Comarnic am observat o degajare de fum la un boghiu. Am luat imediat legătura cu mecanicul, prin staţie şi i-am spus să oprească trenul! Garnitura s-a oprit între staţiile Comarnic şi Câmpina, în apropiere de halta Breaza. După ce a verificat trenul, mecanicul mi-a confirmat degajarea de fum! Am pus imediat mâna pe telefon şi am sunat la 112, apoi mi-am anunţat şefii ierarhici”, a spus impiegatul Ilie Şerban, care a reuşit să evite producerea unei catastrofe în zona haltei Breaza.

Mesajul acestuia a fost postat pe Facebook de CFR, care spune că Ilire Şerban, „Omul Zilei de 31 octombrie 2017” va fi premiat de companie.

Ilie Şerban este impiegat de mişcare din anul 1992.

Marţi seară, în gara Breaza Nord a existat pericol de explozie din cauza unui incendiu la un vagon al unui tren cu 26 de vagoane încărcat cu azotat de amoniu. Populaţia a fost evacuată pe o rază de 800 de metri.

De la ce a izbucnit incendiul la trenul încărcat cu două mii de tone de azotat de amoniu

Incendiul izbucnit, marți seară, la un vagon al unui tren încărcat cu două mii de tone de azotat de amoniu a fost stins, iar pericolul producerii unei explozii a fost îndepărtat. La această oră, oamenii evacuați preventiv se întorc la casele lor.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza scânteilor de la saboți, prin frânare, care au aprins podeaua din lemn a trenului.

Garnitura urmează să fie trasă pe o linie neelectrificată, iar pompierii continuă să împrăștie apă în zonă.

Pompierii spun că pericolul producerii unei explozii extrem de puternice în gara Breaza a fost imens și că urmările ar fi fost catastrofale comparativ cu cele din urmă cu 13 ani, de la Mihăilești.

Zeci de oameni fuseseră scoși preventiv din casele lor și duși la sala de sport din oraș.

Purtătorul de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan, a informat că la ora 21.58 a fost repusă sub tensiune linia de contact, iar la ora 22.06 a fost reluată circulația tremurilor de călători pe ambele fire.

Potrivit aceleiași surse, trenul de marfă a garat în Comarnic.

Acum se mai citeste si: Mare atentie! A decedat după ce a ţinut o cură de slăbire pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

Lasă un răspuns

Top