You are here
Home > Actualitate > Peste 30 de atentate au fost dejucate în Franța în ultimii doi ani
loading...

Peste 30 de atentate au fost dejucate în Franța în ultimii doi ani

Forțele de securitate franceze au dejucat 32 de atacuri teroriste de la instituirea stării de urgență în noiembrie 2015, a anunțat vineri Ministerul de Interne francez, citat de agenția EFE.

În cei aproape doi ani care au trecut de la atentatele comise la Paris pe 13 noiembrie 2015 și soldate cu 130 de morți, în Franța au mai avut loc alte cinci atentate mortale, în care au fost ucise alte 92 de persoane.

După declararea stării de urgență, în urma perchezițiilor efectuate autoritățile franceze au confiscat până în prezent 625 de arme, dintre care 78 erau arme de război, mai menționează Ministerul de Interne francez într-un comunicat ce face un bilanț al activităților antiteroriste din ultimii doi ani.

Textul mai precizează printre altele că poliția franceză are în prezent în evidențe circa 25.000 de persoane considerate potențiale amenințări pentru siguranța publică, dintre care circa 9.700 sunt suspectate de legături cu grupări islamiste.

Pentru a combate amenințările teroriste, una din măsurile luate de instituțiile franceze cu atribuții în domeniul siguranței naționale a fost sporirea efectivelor. Astfel, Direcția Generală pentru Securitate Internă (DGSI — serviciul de informații al Ministerului de Interne) are în prezent circa 4.400 de membri, cu 1.100 mai mulți față de anul 2014.

Starea de urgență, prelungită de șase ori din noiembrie 2015, a încetat miercuri, dar a fost înlocuită cu o nouă lege antiteroristă. Acest act normativ menține unele măsuri aplicate în perioada cât a fost în vigoare starea de urgență, cum ar fi aplicarea unor măsuri de securitate specifice la marile evenimente publice, închiderea lăcașurilor de cult bănuite de radicalizare, precum și continuarea consolidării serviciilor de informații, care în următorii cinci ani își vor suplimenta efectivele cu încă aproximativ 1.900 de persoane.

Citește și::MApN a primit scrisoare de acceptare din partea SUA privind primul sistem PATRIOT, estimat la 764,78 milioane USD fără TVA

Acum se mai citește și: A pus o linguriță de piper în mașina de spălat. Când vei afla de ce, vei face și tu la fel

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

VĂ MULȚUMIM CU DRAG, ECHIPA olt.ro

Lasă un răspuns

Top