You are here
Home > EXTERN > Diaspora > ASIA > Trump: Statul Islamic va plăti un ”preț ridicat” pentru atentatul împotriva Statelor Unite
loading...

Trump: Statul Islamic va plăti un ”preț ridicat” pentru atentatul împotriva Statelor Unite

Președintele american Donald Trump a promis vineri că Statul Islamic (SI) va plăti un „preț ridicat” pentru orice atac împotriva Statelor Unite, după revendicarea de către jihadiști a atentatului de marți de la New York care a costat viața a opt persoane, informează AFP.

Militarii americani „au lovit SI ‘mai dur’ în ultimele două zile”, a scris de asemenea președintele pe Twitter.

„SI susține că Animalul Degenerat care a ucis și rănit grav oameni minunați în West Side (Manhattan — n.r.) era ‘soldatul’ lor. Din aceasta cauză, armata a lovit SI ‘mai dur’ în ultimele două zile. Ei vor plăti un preț ridicat pentru fiecare atac împotriva noastră!”, a scris el pe Twitter.

Gruparea jihadistă a anunțat joi că autorul atentatului de marți, Sayfullo Saipov, un uzbec sosit în SUA în 2010, este unul dintre „soldații” săi.

Jihadistul în vârstă de 29 de ani, rănit și arestat de poliție, a explicat că a acționat „în numele SI” și s-a declarat „mândru de actele sale” în primele interogatorii. De asemenea, el a spus că vrea să desfășoare un steag al SI în camera sa de spital.

Președintele Donald Trump s-a exprimat de două ori pe Twitter cerând pedeapsa cu moartea pentru Sayfullo Saipov.

Lasă un răspuns

Top