You are here
Home > Actualitate > Detali de la AEP, Alegeri locale parţiale: 3,53% prezentă la vot, până la ora 9.00
loading...

Detali de la AEP, Alegeri locale parţiale: 3,53% prezentă la vot, până la ora 9.00

Prezenţa la vot la agelerile locale parţiale de duminică a fost de 3,53 % până la ora 9.00, fiind exprimate 3.300 de voturi pe listele electorale permanente şi 314 pe listele suplimentare. Cea mai mare prezenţă la vot se înregistrează în judeţul Gorj, 9,51%. De altfel, doar în judeţele Iaşi, Hunedoara şi Cluj prezenţa la vot este mai mică decât media pe ţară.

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente (AEP), la ora 9.00, prezenţa la vot în cele 96 de secţii de votare era de 3,55%.

În judeţul Gorj votaseră deja 9,51% dintre cei înscrişi pe listele electorale. Procente mari ale prezenţei la vot, de peste 7%, se mai înregistrează în judeţele Suceava, Teleorman şi Constanţa, în timp ce sub media pe ţară se situează judeţele Iaşi, Hunedoara şi Cluj.

Mai mult de jumătate dintre secţiile de votare sunt în municipiul Deva, singurul oraş în care au loc duminică alegeri. Prezenţa la vot în judeţ era de 2,32%, cei mai mulţi dintre votanţi având vârste cuprinse între 45 şi 64 de ani.

Secţiile de votare s-au deschis la ora 7.00 şi se vor închide la ora 21.00.

Potrivit AEP, pe liste sunt înscrise peste 93.000 de persoane. Alegerile au loc în 17 circumscripţii din 13 judeţe. Se aleg primarii din 16 comune şi un municipiu, dar şi Consiliul Local dintr-o comună din judeţul Constanţa.

Citește și::MApN a primit scrisoare de acceptare din partea SUA privind primul sistem PATRIOT, estimat la 764,78 milioane USD fără TVA

Acum se mai citește și: A pus o linguriță de piper în mașina de spălat. Când vei afla de ce, vei face și tu la fel

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

VĂ MULȚUMIM CU DRAG, ECHIPA olt.ro

Lasă un răspuns

Top