You are here
Home > Actualitate > Armatele rusă și finlandeză au deschis o linie telefonică directă de urgență
loading...

Armatele rusă și finlandeză au deschis o linie telefonică directă de urgență

Armatele Rusiei și Finlandei sunt legate de la începutul lui noiembrie printr-o linie telefonică directă de urgență. Colonelul Antti Lehtisalo, șeful pregătirii din statul-major finlandez, a declarat joi postului național de radio Yle, preluat de Xinhua, că linia este permanent deschisă în vederea oricăror situații neprevăzute.

Potrivit ofițerului citat, rolul principal al legăturii este reacția la accidente, dar linia telefonică poate fi utilizată și în caz de tensiuni la frontieră. Limba de comunicare este engleza, precizează Xinhua. Ministrul finlandez al apărării, Jussi Niinisto, a afirmat că prin conexiunea directă cele două părți dovedesc că doresc să evite neînțelegerile.

Finlanda este membră a Parteneriatului pentru Pace cu NATO, dar este nealiniată militar și are o graniță cu Rusia de peste 1300 de kilometri.

Legătura directă între forțele armate ale celor două țări a fost convenită în mai de secretarul permanent al forțelor armate finlandeze, Jukka Juuti, și de viceministrul rus al apărării, Aleksandr Fomin.

Lasă un răspuns

Top