You are here
Home > NEWS > Articole > AVERTISMENT făcut de meteorologii români! Specialiştii anunţă DEZASTRU LA IARNĂ: „Va fi PRĂPĂD! Trebuie să ne pregătim”
loading...

AVERTISMENT făcut de meteorologii români! Specialiştii anunţă DEZASTRU LA IARNĂ: „Va fi PRĂPĂD! Trebuie să ne pregătim”

Previziuni sumbre lansate ieri de președintele Societății Meteorologice Române, Ion Sandu. Specialistul a vorbit la Antena3 despre fenomenele meteorologice extreme care vor lovi ţara, în următorii ani, şi a prognozat că „iarna aceasta va fi asemănătoare cu cea din 2012”.

„Anul acesta, va fi o temperatură mai mare decât anul trecut. La anul, inevitabil, dacă va crește temperatura, forța uraganelor va crește, cantitatea de vapori de apă din atmosferă se va accentua.

Citeste si: ATENTIE: Preturile Vor Creste Mai Repede Decat Anticipasem. Inflatia Ar Putea Urca La 2.7% In Decembrie 2017 Si 3.2% In Decembrie 2018

Vor fi furtuni cu 150 de km/oră. Iarna asta vor fi viscole foarte puternice, trebuie luate măsuri. Facem deducție logică: dacă și octombrie va fi mai cald, iarna aceasta va fi asemănătoare cu cea din 2012”, a declarat Ion Sandu în emisiunea „La ordinea zilei”.

„Vor fi viscole foarte puternice. Trebuie luate măsuri. În 2012 a fost prăpăd!”, a avertizat Sandu, care a mai precizat că „ne îndreptăm spre evenimente meteo periculoase”.

Citeste si: La scoala in Alexandria, Telorman: Trei copii au fost răniţi după ce o bucată de tencuială s-a desprins de pe tavanul unei săli de curs

PROGNOZA METEO pentru următoarele trei luni

CUM A FOST IN OCTOMBRIE. În sudul şi vestul ţării, va fi mai cald decât ar trebui în această perioadă a anului şi multe zile senine, cu valori de peste 14 grade. Precipitaţiile vor fi normale, între 20 şi 40 l/mp, în sud, dar în execes în nordul ţării.

Citeste si: Statul, Obligat Să-I Plătească Peste 30.000 De Euro Românului Care A Descoperit Cel Mai Mare Tezaur De Pe Teritoriul Ţări

NOIEMBRIE. Va fi o vreme cu temperaturi mai mari decât am fost obişnuiţi pentru această lună, iar precipitaţiile vor fi mai puţine în Moldova şi în sudul Olteniei. În mod normal, în această lună, temperaturile medii sunt de până la 5 -8 grade.

Specialiștii spun că va fi cald până în decembrie, apoi ne așteaptă -20°C.

Citeste si: Anul acesta, în România, Black Friday va avea loc pe 17 noiembrie. Chiriţoiu: Reducerile de Black Friday vor fi monitorizate,

DECEMBRIE. Însă specialiştii Ministerului Energiei se pregătesc de iarnă grea. Dispeceratul Energetic Naţional se aşteaptă ca această iarnă să fie consumuri-record de electricitate şi de gaze naturale, ca anul trecut, când au fost temperaturi de minus 15-20 de grade, înregistrate pentru o perioadă de 7-10 zile.

Sursa: jurnalul.ro

ACUM SE MAI CITESTE SI: „Opriți bullyingul sau desființați recreațiile”! Sute de copii din România, terorizați la școală de colegi: „Îmi doresc să mor, nu mai suport” VIDEO

Lasă un răspuns

Top