You are here
Home > NEWS > Articole > Jurnaliştii britanici au fost impresionaţi de o imagine cu mocăniţa Huţulca din România
loading...

Jurnaliştii britanici au fost impresionaţi de o imagine cu mocăniţa Huţulca din România

O imagine din România a fascinat din nou jurnaliştii britanici. Cei de la The Telegraph au ales la rubrica ”Imaginea Zilei” o fotografie realizată de Cătălin Urdoi, în care este prezentată mocăniţa.

Fotograful susţine pe pagina sa de Facebook că imaginea a fost realizată în luna decembrie 2016. Acesta a declarat că este bucuros că reuşeşte prin fotografiile sale să suprindă şi să promoveze Bucovina ”la un nivel mondial”.

Jurnaliştii britanici au fost impresionaţi de o imagine cu mocăniţa Huţulca din România

Imaginea prezintă mocaniţa Huţulca, autorul fotografiei afirmând pe pagina sa de Facebook că ”Ducem Bucovina acolo unde îi este locul!”

Mocăniţa Huţulca a fost construită 1888 pentru transportul lemnelor din pădure, traseul iniţial desfăşurându-se pe doar 24 de kilometri. În 1987 a fost infiinţată ruta Rascovei-Rasca-Arsuri, iar sistemul a ajuns la 73 de kilometri. Dar în prezent se desfăşoară pe 11 kilometri.

Mocăniţa din The Telegraph nu este prima imagine cu care Cătălin Urdoi a cucerit publicul din străinătate, alte două imagini ale sale au fost publicate în National Geographic. O altă imagine a acestuia este clasată printre prefinalistele concursului Photographer of the Year 2017, organizat de National Geographic. Imaginea este denumită ”Un moment magic al mamei natură” şi prezintă o privelişte din Munţii Rarăului.

Credit Foto: Cătălin Urdoi

Catalin Urdoi a precizat, pentru Descopera.ro, că pasiunea pentru fotografie a început dintr-o joacă, anterior a lucrat în domeniul transporturilor, iar de 4 ani de zile realizează fotografii profesioniste. ”Fotografia nu o fac sub formă de profesie … fotografia este o pasiune care încet s-a transformat într-un stil de viaţă,” a afirmat acesta. sursa: Descopera.ro

Lasă un răspuns

Top