You are here
Home > Actualitate > Priviți cum sunt țepuiți românii pe internet!
loading...

Priviți cum sunt țepuiți românii pe internet!

Pe internet au apărut la vânzare diverse echipamente care promit recepționarea a până la 100 de canale HD în mod gratuit, fără să mai fie nevoie de plata vreunui abonament la firma de cablu. Specialiștii ANCOM atrag atenția că totul este o mare păcăleală.

Potrivit dcnews.ro, vânzătorii antenelor minune de captare a canalelor HD spun că aparatele lor „captează din aer semnale TV pe care nici o altă antenă nu le-a putut capta până acum.” Ei se laudă că prin achiziționarea echipamentului „primești peste 100 de canale TV complet gratuit și legal.”

Citeste si: Crima care a șocat Franța. O româncă de 19 ani a fost ucisă în chinuri groaznice

Pentru lămurirea situației jurnalistii de la DCNEWS au contactat pe Cristin Popa, directorul Directiei Executive Monitorizare si Control din cadrul ANCOM. Din păcate pentru cei care au apucat să achiziționeze un astfel de aparat-minune, ei nu vor putea recepționa decât patru canale în format HD, sau ceva mai multe în format de o calitate inferioară.

Citeste si: Statul, Obligat Să-I Plătească Peste 30.000 De Euro Românului Care A Descoperit Cel Mai Mare Tezaur De Pe Teritoriul Ţări

„În momentul de față, în România, singurele programe care pot fi recepționate gratuit cu o antenă de recepție sunt programele publice ale Societății Române de Televiziune. În funcție de parametrii tehnici aleși de operator, numărul de canale recepționate pe un multiplex poate fi de până la 15 programe cu definiție standard sau patru canale HD. Multiplexorul 1 care este free to air este cel pe care se vor realiza emisiile TVR. Restul, cel mai probabil vor fi contracost. După instalarea celor două multiplexe naționale comerciale licențiate actual și a celor regionale, vor fi disponibile mai multe programe de televiziune pentru recepție în eter gratuit sau cu plată, în funcție de modelul de bussines ales de operatori,” a spus Cristin Popa pentru DCNews.

Citeste si: ATENTIE: Preturile Vor Creste Mai Repede Decat Anticipasem. Inflatia Ar Putea Urca La 2.7% In Decembrie 2017 Si 3.2% In Decembrie 2018

Cei aflați în orașe mai mici au șanse infime să prindă vreun astfel de post, astfel că achiziționarea „super antenei” este complet inutilă.

„Sunt șanse foarte mici să prindă vreun canal. E ca și la un post de radio, ca să vorbim cât mai uzual. Avem o antenă să zic în București, de o anumită putere. La un post de FM ar putea avea o rază maximă pe șes de 100 de kilometri, în condiții de propagare de maximă eficiență,” a completat Cristin Popa.

Vânzătorii super antenelor de pe internet se laudă că totul este legal iar pentru a putea intra în posesia echipamentului de decodare nu trebuie să plătești „decât” 184 de lei.

Citeste si: VIDEO SOCANT! “Internetul întunecat” deţine fotografii uluitoare ale unui extraterestru capturat în Elveţia, în 1992

Lasă un răspuns

Top