You are here
Home > NEWS > Articole > RAPORT OFICIAL: 4 milioane de români sunt apți de muncă dar nu vor să lucreze
loading...

RAPORT OFICIAL: 4 milioane de români sunt apți de muncă dar nu vor să lucreze

Patru milioane de romani apti de munca nu vor sa lucreze, potrivit unui raport oficial! Datele arata ca acesti oameni nici macar nu isi cauta un loc de munca. Aproximativ 4 milioane persoane cu varsta intre 15 si 64 de ani nu au, nu cauta un loc de munca si nici nu desfasoara o activitate pe cont propriu. Aproximativ 4 milioane persoane cu varsta cuprinsa intre 15 si 64 de ani nu au, nu cauta un loc de munca si nici nu desfasoara o activitate pe cont propriu, conform Raportului BNR asupra inflatiei prezentat joi de guvernatorul Mugur Isarescu.

Acelasi document indica faptul ca doar 10% din populatia inactiva ar fi disponibila sa munceasca desi nu cauta o slujba.

Jumatate din populatia inactiva se regaseste in mediul rural.

Citeste si: Statul, Obligat Să-I Plătească Peste 30.000 De Euro Românului Care A Descoperit Cel Mai Mare Tezaur De Pe Teritoriul Ţări

Dintre cei care nu lucreaza, 46% au doar studii gimnaziale, iar 50% au studii liceale si postliceale sau o scoala profesionala, pe ambele categorii oferta fiind deja excedentara, consemneaza documentul, a carui concluzie este ca gradul de necorelare intre cerintele angajatorilor si oferta de forta de munca disponibila se accentueaza, iar structura populatiei inactive limiteaza potentialul de detensionare al pietei muncii.

Citeste si: Crima care a șocat Franța. O româncă de 19 ani a fost ucisă în chinuri groaznice

O treime din populatia inactiva este reprezentata de persoane in varsta, mai dificil de (re)integrat, iar dintre tineri, numai 80% sunt la scoala, ceilalti nefiind implicati in nicio activitate scolara sau lucrativa. Din randul celor inactivi fluxul celor care intra sau care reintra in activitate este aproape nul in ultimii sase ani, mai indica raportul.

Citeste si: Cea mai mare captură de cocaină din istoria Columbiei. Unde erau ascunse cele 12 tone de droguri confiscate de poliţişti

Lasă un răspuns

Top