You are here
Home > Actualitate > Declarație INCENDIARĂ a procuroarei care l-a EXECUTAT pe DRAGNEA! Are ca pasiune „CARACATIȚA” și are ca personaj favorit pe Corrado Cattani
loading...

Declarație INCENDIARĂ a procuroarei care l-a EXECUTAT pe DRAGNEA! Are ca pasiune „CARACATIȚA” și are ca personaj favorit pe Corrado Cattani

Șeful PSD Liviu Dragnea a plecat astăzi de la DNA cu 5 capete de acuzare: două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și o acuzație de grup infracțional organizat. Prejudiciu în dosar este estimat la 21 milioane de euro.

Dosarul lui Dragnea a ajuns la procuroroarea Alexandra Lăncrănjan, de numai 32 de ani.
În urmă cu câțiva ani procuroarea a dat un interviu pentru siteul avocatura.com, unde explica faptul că serialul ei preferat este „Caracatița”. Tot ea, în același interviu spunea că personajul preferat este Corrado Cattani.
În plus, tânăra procuroarea mai spunea atunci că „justția penală” este ultima redută când alte căi nu mai exixtă sau nu au succes.

Avocatura.com: (…) Dvs. cum credeți că se poate însănătoși societatea românească?
Lăncrănjan: Părerea mea personală, care sunt convinsă că nu este părerea publică, este că justiția penală intervine atunci când celelalte căi nu mai au nici un fel de succes, și nici o variantă de a reuși. Cred că este, cumva, ultimul bastion. Atunci când lucrurile sunt atât de rele încât nimic altceva nu mai funcționează, ajungem în fața procurorului sau în cadrul procesului penal. Criminalizarea tuturor aspectelor din viața socială mi se pare că este o politică deloc oportună pentru stat, așa cum e el structurat acum, cât și pentru dezvoltarea pe termen lung.

Cu siguranță, un prim pas de însănătoșire a societății este educația. Pentru care, în timpul liber, în societatea civilă, lupt cu toate puterile.

Nu cred că există vreun magistrat care așteaptă cu sufletul la gură să vadă ce se va întâmpla în alegerile prezidențiale, deoarece ele nu influențează în niciun fel cursul Justiției la acest moment.

(Alexandra Lăncrănjan, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul București)

Avocatura.com: Ați văzut “Caracatița”?

Lăncrănjan: Da, a fost unul dintre serialele mele preferate.

Avocatura.com: Ce personaj vă plăcea? E ușor de presupus.

Lăncrănjan: Corrado Cattani. Absolut!

Cum își vor recăpăta românii încrederea în justiție?

Citeste si: Liviu Dragnea, ATAC DUR la adresa șefei DNA, Laura Codruța Kovesi: „Va pleca cu tot cu funcția. E un sfârșit în toate”

Lăncrănjan: Acum, ar trebui să mă disociez puțin, pentru că pot să vorbesc din perspectiva profesionistului în drept, care crede că justiția a făcut pași importanți înspre evoluție. Există un val enorm de oameni tineri, care sunt în sistemul de justiție, în toate structurile.

„Eradicarea totală a corupției nu este posibilă, din motive criminologice”

Citeste si: Crima care a șocat Franța. O româncă de 19 ani a fost ucisă în chinuri groaznice

Avocatura.com: Sunt o forță de schimbare.

Lăncrănjan: Așa este. Cred cu tărie că va exista un moment în care oamenii care împărtășesc valori democratice vor forma masa critică a instituțiilor statului. Este evident că justiția în România a avut o evoluție pozitivă constantă. Și că educația pentru profesioniștii din justiție se schimbă în mod constant, propovăduind valori europene și democratice.

Citeste mai mult: avocatura.com

Citeste si: Cea mai mare captură de cocaină din istoria Columbiei. Unde erau ascunse cele 12 tone de droguri confiscate de poliţişti

One thought on “Declarație INCENDIARĂ a procuroarei care l-a EXECUTAT pe DRAGNEA! Are ca pasiune „CARACATIȚA” și are ca personaj favorit pe Corrado Cattani

Lasă un răspuns

Top