You are here
Home > Actualitate > Spion sârb la Baza NATO de la Kogălniceanu, depistat de Serviciul Român de Informații
loading...

Spion sârb la Baza NATO de la Kogălniceanu, depistat de Serviciul Român de Informații

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a anunțat marți, că un agent străin, de naționalitate sârbă, a fost depistat la Baza NATO de la Kogălniceanu.

Zivkovic Bratislav, în vârstă de 42 de ani, este spionul sârb care a „tras cu ochiul” la informațiile referitoare la infrastructura critică și obiectivele militare naționale, cât și ale aliaților, amplasate în sud-estul României.

Agentul sârb face parte dintr-o organizație paramilitară extremistă, cu orientări naționalist-șoviniste implicată printre altele și în conflictul din estul Ucrainei alături de pro-ruși.

Citeste si: Crima care a șocat Franța. O româncă de 19 ani a fost ucisă în chinuri groaznice

În urma unei decizii de marți a Curții de Apel București, cetățeanul sârb a fost declarat indezirabil pe teritoriul României, „din considerente ce țin de securitate”, pentru o perioadă de 15 ani. S-a dispus și părăsirea teritoriului României de către acesta, îndată.

Purtătorul de cuvânt al SRI, a arătat că sârbul care spiona baza militară de la Kogălniceanu nu a intrat în posesia niciunui document clasificat. El a fost monitorizat de Serviciul Român de Informații. Ovidiu Marincea, a spus că : „Zivkovic s-a deplasat de mai multe ori în România, cu scopul de a întreprinde activităti de culegere de informații” (…)pe care să le transmită „unei puteri sau organizații străine.” El, a mai explicat că: „Zivkovic Bratislav este comandantul organizației Cetniciki Pokret din Serbia, organizație cunoscută ca fiind una paramilitară cu orientări naționalist-șoviniste.

Citeste si: Cea mai mare captură de cocaină din istoria Columbiei. Unde erau ascunse cele 12 tone de droguri confiscate de poliţişti

Marinca a mai spus că: „Toate acțiunile cetățeanului sârb derulate în România au avut un caracter clandestin și un modus operandi specific activităților de spionaj”.

Prin măsurile specifice pe care le-a întreprins, Direcția Generală de Contraspionaj a SRI, a reușit să prevină exfiltrările de informații clasificate de natură să afecteze interesele de securitate națională.

Citeste si: Liviu Dragnea, ATAC DUR la adresa șefei DNA, Laura Codruța Kovesi: „Va pleca cu tot cu funcția. E un sfârșit în toate”

One thought on “Spion sârb la Baza NATO de la Kogălniceanu, depistat de Serviciul Român de Informații

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top