You are here
Home > Actualitate > Victorie pentru DNA: Trei șefi din cea mai mare companie de stat au fost CONDAMNAȚI
loading...

Victorie pentru DNA: Trei șefi din cea mai mare companie de stat au fost CONDAMNAȚI

Fostul manager al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciobotărică, fostul director al Diviziei Miniere, Daniel Antonie, şi fosta directoare a Direcţiei Juridice a companiei, Dorina Jianu, au fost condamnaţi, marţi, la câte trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, decizia magistraţilor Tribunalului Gorj putând fi atacată în termen de zece zile.

Potrivit hotărârii postate pe site-ul Tribunalului Gorj, Laurenţiu Ciobotărică a fost condamnat la 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară prin interzicerea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, ceilalţi doi foşti şefi primind aceeaşi condamnare cu interzicerea aceloraşi drepturi. Inculpaţii sunt obligaţi, totodată, la efectuarea a câte 80 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Citeste si: Crima care a șocat Franța. O româncă de 19 ani a fost ucisă în chinuri groaznice

„Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Societatea Complexul Energetic Oltenia SA – societate administrată în sistem dualist şi obligă inculpaţii în solidar la suma de 157.691 lei despăgubiri civile, reprezentând suma de 128.100 lei – cele 5 remuneraţii fixe lunare şi 29.591 lei reprezentând contribuţii achitate de către societate la bugetul consolidat al statului. Menţine măsurile asigurătorii dispuse prin ordonanţele procurorului din 06.06.2016 prin instituirea unui sechestru asupra bunurilor inculpaţilor”, se mai precizează în decizia magistraţilor.

Cei trei foşti şefi ai CEO au fost cercetaţi în stare de libertate din luna iunie 2016, anterior fiind plasaţi sub control judiciar, scrie agerpres.ro.

Ion Laurenţiu Ciobotărică, director general executiv al SC Complexul Energetic Oltenia (CEO) SA Târgu Jiu, şi Daniel Antonie, director Divizia minieră din cadrul aceleiaşi societăţi, au fost urmăriţi penal pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, iar Dorina Jianu, director al Direcţiei juridice şi guvernanţă corporatistă, a fost cercetată pentru complicitate la săvârşirea aceleiaşi infracţiuni.

Citeste si: Cea mai mare captură de cocaină din istoria Columbiei. Unde erau ascunse cele 12 tone de droguri confiscate de poliţişti

„La data de 22 decembrie 2015, inculpaţii Ciobotărică Ion Laurenţiu, în calitate de preşedinte al directoratului SC CEO SA Târgu Jiu, şi Antonie Daniel, în calitate de membru al directoratului SC CEO SA Târgu Jiu, au aprobat şi acordat în mod nelegal unei persoane o compensaţie financiară constând în cinci remuneraţii fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiaşi directorat, respectiv 128.100 lei. Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Direcţiei juridice şi guvernanţă corporatistă, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora”, se arată într-un comunicat al DNA.

Conform acestuia, Ciobotărică, în înţelegere cu Jianu, ar fi suprapus în mod intenţionat diverse prevederi legale şi situaţii de fapt pentru a crea confuzie şi a da o aparenţă de legalitate acţiunilor lor.

Prejudiciul produs societăţii de cei trei a fost calculat, conform DNA, la 128.100 de lei.

Sursa: agerpres.ro.

Citeste si: Liviu Dragnea, ATAC DUR la adresa șefei DNA, Laura Codruța Kovesi: „Va pleca cu tot cu funcția. E un sfârșit în toate”

Lasă un răspuns

Top