You are here
Home > Actualitate > Amenințare teroristă: Americanii invitați la prudență în perioada sărbătorilor de iarnă
loading...

Amenințare teroristă: Americanii invitați la prudență în perioada sărbătorilor de iarnă

Statele Unite i-au îndemnat joi pe cetățenii lor care se vor afla în Europa în perioada sărbătorilor de la sfârșitul anului să dea dovadă de „prudență” din cauza unei amenințări teroriste „ridicate”, transmite AFP.

Acest avertisment adresat turiștilor care călătoresc în Europa, emis deja în ultimii ani, este valabil până la sfârșitul lui ianuarie, a precizat Departamentul de Stat într-un comunicat.

El „îi atenționează pe cetățenii americani în legătură cu un risc ridicat de atentate teroriste în întreaga Europă, în special în perioada sărbătorilor”, reamintind atacul jihadist cu un camion care, în decembrie, a lovit mulțimea într-un Târg de Crăciun la Berlin, soldat cu 12 morți, sau cel care a ucis 39 de persoane într-o discotecă din Istanbul câteva zile mai târziu, în noaptea de Anul Nou.

În acest document, Departamentul de Stat adresează câteva sfaturi de bun-simț și le cere cetățenilor americani să fie atenți atunci când participă la manifestații publice sau vizitează locuri turistice.

Lasă un răspuns

Top