You are here
Home > Actualitate > Hackerii schimbă vieți. Un atac cibernetic i-a frânat visele legate de carieră unei jucătoare de handbal din Norvegia
loading...

Hackerii schimbă vieți. Un atac cibernetic i-a frânat visele legate de carieră unei jucătoare de handbal din Norvegia

Nora Mork de la Gyor își dorea să devină cea mai bună jucătoare de handbal din lume.
O întâmplare de anul trecut, i-a schimbat viața tinerei și i-a pus carierei acesteia o frână importantă.
Hackerii i-au spart telefonul și au publicat pe internet poze nud cu ea.

Plângând, tânăra handbalistă spunea:”Mă simt bolnavă, nu pot să mănânc!”

Nora, nu a fost singura atacată de hackerii care anul trecut au spart mai multe conturi de iCloud. Imaginile intime ale mai multor vedete internaționale au fost postate pe internet.

Nora Mork a fost una dintre persoanele afectate de acest atac cibernetic. Ea, a povestit pentru TV2.no, cu ochii în lacrimi, întâmplarea:

„Când eram cu echipa națională în pregătire pentru Campionatul Mondial, am fost anunțată. M-am speriat, doar voiam să fug de toate astea. M-am speriat. Mi-e frică să merg la Bergen pentru Mobelringen Cup și să iau legătura cu oamenii. Mă gândeam chiar să-mi iau un bilet de avion și să merg în cealaltă parte a lumii, de Crăciun, dar mi-am dat seama că dacă fac asta, atunci persoana care mi-a spart telefonul va câștiga. Trebuie să-mi recâștig controlul asupra vieții. Pe de altă parte, handbalul este viața mea, iubesc să joc pentru Norvegia și vreau să-mi respect țara.”

Nora Mork își dorește să fie în formă la Campionatul Mondial( este a XXIII-a ediție a turneului organizat de Federația Internațională de Handbal, care va avea loc în decembrie 2017, în Germania) și a mărturisit cât de tare a fost afectată:

„Mă simt bolnavă. Mă chinui să mănânc și să dorm și mi-e greu să-mi fac treaba. Au fost multe accidentări și simt că nu e timp pentru a-mi pierde concentrarea. Încă nu înțeleg tot ce s-a întâmplat. M-a influențat foarte mult. Ca atlet, e incredibil de frustrant(…) Mă face nesigură, simt că îmi este frică, simt că îmi pare rău și sunt frustrată. Spuneam că nu-mi pasă de ceea ce cred oamenii despre mine, dar când ajungi într-o astfel de situație, ajungi să-ți pese. Este incredibil de dureros

Handbalista norvegiană a mai declarat: „Vreau să fiu puternică și să fiu o jucătoare bună de handbal. Sunt și foarte nervoasă, dar vreau să transform asta într-o energie pozitivă de care să mă folosesc pe teren. Sper să performez la cel mai bun nivel al meu la Campionatul Mondial”.

Lasă un răspuns

Top