You are here
Home > Actualitate > Un primar din România le-a interzis angajaţilor accesul la reţelele sociale. „Le trebuia Facebook la serviciu. Pentru ce? Hai să ne vedem de treabă“
loading...

Un primar din România le-a interzis angajaţilor accesul la reţelele sociale. „Le trebuia Facebook la serviciu. Pentru ce? Hai să ne vedem de treabă“

Funcţionarii Primăriei Darabani, cel mai nordic oraş al României, nu mai pot accesa reţelele sociale în timpul programului de lucru. Măsura a fost luată de Liviu Hrimiuc, edilul localităţii, după ce a constatat că unii angajaţi îşi petreceau prea mult timp pe internet.

În oraşul Darabani, din judeţul Botoşani, angajaţii de la primărie nu mai pot accesa reţelele sociale de la locul de muncă. Edilul localităţii, Liviu Hrimiuc, a decis să blocheze accesul la aceste reţele pentru calculatoarele instituţiei. Nici accesul angajaţilor de pe dispozitivele mobile, nu este văzut cu ochi buni de conducerea instituţiei.

”Hai să ne vedem de treabă”

Primăria Darabani administrează un oraş de aproximativ 11.000 de locuitori şi are numeroase compartimente de la urbanism la birou cadastral şi serviciul agricol. În total instituţia este deservită de aproximativ 100 de funcţionari.

Acum două săptămâni, primarul oraşului, Liviu Hrimiuc, a făcut o solicitare firmei care distribuie internet primăriei şi a cerut să blocheze accesul de pe calculatoarele instituţiei către reţelele de socializare.

Unii angajaţi petreceau prea mult timp pe reţele sociale, în timp ce ar fi trebuit să muncească. ”Le trebuia Facebook la serviciu. Pentru ce? Hai să ne vedem de treabă”, precizează Liviu Hrimiuc. Mai mult decât atât o parte a angajaţilor au fost prinşi cu ocaua mică. Şi asta după ce s-au dus cu jalba în proţap la furnizorul de internet pentru a cere explicaţii. ”Unii angajaţi au mers la firma care furnizează internet să întrebe de ce nu mai pot intra pe Facebook”, spune edilul.

”Este un prim pas”

Conducerea Primăriei Darabani spune că blocarea accesului la reţelele sociale este un prima pas spre eficientizarea activităţii funcţionarilor. ”Este o decizie justă a conducerii. Nu putem garanta că va creşte spectaculos eficienţa prin această măsură dar, este un prim pas pentru a ne vedea de treabă şi lucrurile să decurgă aşa cum ne dorim cu toţii în interesul cetăţeanului”, spune Alin Gîrbaci, viceprimarul oraşului Darabani.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Top