You are here
Home > Actualitate > Tineri nevinovaţi, confundaţi cu nişte infractori periculoşi, nenorociţi în bătaie de Jandarmerie şi Poliţie
loading...

Tineri nevinovaţi, confundaţi cu nişte infractori periculoşi, nenorociţi în bătaie de Jandarmerie şi Poliţie

Jandarmeria şi Poliţia sunt în centrul unui scandal uriaş după ce s-a descoperit că oamenii legii i-ar fi bătut până i-au băgat în spital pe doi tineri nevinovaţi, confundaţi cu un infractor dat în urmărire.

Doi tineri au ajuns la spital în Timişora, unul dintre ei cu splina distrusă, iar altul cu trei coaste rupte, după ce, susţin ei, au fost bătuţi măr de Jandarmerie şi Poliţie. Totul s-ar fi întâmplat miercuri seara, 22 noiembrie. Potrivit site-lui voceatimisului.ro, cei doi au fost nenorociţi în bătaie de Poliţia din Timiş după ce au fost confundaţi cu un interlop dat în urmărire generală.

Potrivit sursei citate, cei doi tineri au fost opriţi în trafic în cadrul unei acţiuni de căutare a unor infractori daţi în urmărire internatională.

Potrivit Vocea Timişului, tinerii au fost puşi la pământ cu brutalitate, suferind mai multe lovituri în urma cărora au ajuns la spital. Sursa amintită mai precizează că tinerii le-au spus oamenilor legii că e o greşeală, dar aceştia nu au ţinut cont.

Surse judiciare au declarat că tinerii nevinovaţi, dintre care unul este director în cadrul unei companii din Timişoara, au fost abordaţi de Poliţie în Moşniţa Nouă, unde testau o maşină pe care unul dintre ei voia să o cumpere.

Cei doi tineri au fost confundaţi cu un interlop foarte periculos pe care poliţiştii din Timiş l-au scăpat în primă fază, fiind prins ulterior de Poliţia Bihor.

Şefii Poliţiei Timiş şi ai Jandarmeriei Timiş au convocat o conferinţă de presă în care au anunţat că se fac verificări cercetări pentru a se stabili ce s-a întâmplat. ”În timpul acţiunii, pe raza localităţii Urseni, a fost oprit în trafic un autoturism care corespundea descrierii autovehiculului despre care existau informaţii că l-ar utiliza persoana urmărită. Ocupanţii autoturismului, doi bărbaţi de 34 de ani, au fost conduşi la sediul poliţiei pentru verificări. Ulterior acestei activităţi, cei doi bărbaţi s-au prezentat la o unitate spitalicească, susţinând că ar fi fost agresaţi de efectivele angrenate în acţiune. Precizez că la nivelul Poliţiei Române nu sunt tolerate astfel de practici, motiv pentru care am dispus de îndată ofiţerilor din cadrul Biroului Control Intern demararea de verificări şi sesizarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş cu privire la sărvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, fiind întocmit dosar penal în care cercetările vor fi efectuate sub urmărirea penală proprie a procurorului. Vă garantăm că vom sprijini ancheta Parchetului astfel încât în cel mai scurt timp să se clarifice întreaga situaţie de fapt, iar în cazul în care se vor constata încălcarea legii, cei vinovaţi să fie traşi la răspundere”, a declarat şeful Poliţiei Timiş, Alin Petecel, citat de pressalert.ro.

Lasă un răspuns

Top