You are here
Home > Actualitate > Ce le-a cerut Cristina Stamate medicilor, înainte de a muri. „Am învăţat că ne naştem, trăim şi murim singuri…”
loading...

Ce le-a cerut Cristina Stamate medicilor, înainte de a muri. „Am învăţat că ne naştem, trăim şi murim singuri…”

Cristina Stamate a murit. Cristina Stamate era internată în stare critică la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Aceasta fusese transportată la spital, după ce joi a fost solicitată o ambulanţă acasă la ea.

Cristina Stamate le ceruse medicilor să nu mai divulge informaţii despre starea sa de sănătate, scrie spynews.ro.

Cristina Stamate a murit. Încă o veste tristă pentru teatrul românesc. După Stela Popescu, încă o mare actriţă ne părăseşte.

Cristina Stamate a murit, luni dimineaţă, la Spitalul Floreasca, la vârsta de 71 de ani. Plină de umor şi îndrăgită de public, Cristina Stamate juca de aproape 50 de ani la Teatrul de Revistă.

Actrița Cristina Stamate a fost internată de urgență, joi, la Spitalul Floreasca.

„Este venită la noi, pentru că i s-a făcut rău. Este în investigații.

Are o patologie preexistentă importantă și, după ce o investigăm, stabilim dacă rămâne internată sau nu”, a spus atunci Bogdan Oprița, purtător de cuvânt al spitalului.

Actriță recunoscută, a jucat în sute de roluri în piese de teatru și film, producții de televiziune, a scris o carte de eseuri.

Supranumită “Sufletul teatrului de estradă din Bucureşti”, Cristina Stamate şi-a dorit mai întâi să devină avocat. Chiar s-a pregătit pentru Facultatea de Drept, însă a devenit studentă la Teatru.

„M-am făcut actriță pentru că examenul la Institutul de Teatru s-a dat înainte cu două săptămâni și pentru că nu eram foarte hotărată.

Eu îmi doream să devin avocată dar cei din jurul meu spuneau ce talentată sunt eu și cum ar trebuit să mă fac eu actriță. I-am crezut pe cuvânt și am dat la teatru și am intrat”, a spus Cristina Stamate la Digi24.

Citeste si: ULTIMA ORA! „ALTA Tragedie” Si Actrița Cristina Stamate a murit

A fost începutul unei cariere ce s-a întins pe o jumătate de secol. Publicul i-a admirat zâmbetul inconfundabil în sute de roluri.

Primele, pe scena Teatrului Dramatic din Arad. Consacrarea a venit însă la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, în paralel cu apariţiile la emisiuni de televiziune.

Cristina Stamate nu a lipsit nici de pe mare ecran – a făcut parte din distribuţia filmelor “Grăbeşte-te încet” şi “Secretul lui Bachus”.

Viaţa personală şi-a ţinut-o departe de ochii publicului. S-a căsătorit la doar 20 de ani. A divorţat, discret, 11 ani mai târziu.

Citeste si: Ne mor artiștii de comedie. A murit actrița Cristina Stamate

„Merită să iubim oamenii şi atunci când ei nu ne iubesc”, spunea Cristina Stamate, al cărei motto personal era “Mie îmi pasă!”.

În 2007, a publicat un volum culinar, apoi altul de eseuri. A înfiinţat şi un club de teatru, unde şi-a reluat o pasiune mai veche – să predea copiilor. În 2015, Cristina Stamate a trecut cu bine de o operaţie pe cord deschis.

Acum, când nu mai e, ne-a rămas amintirea zâmbetului ei şi o mărturisire cât o lecţie de viaţă.

Cristina Stamate: „Am învăţat că ne naştem, trăim şi murim singuri. Pentru asta m-am educat să nu jelesc niciodată dacă sunt singură, să nu mă apese singurătatea. Am învăţat că nu trebuie să disper în nicio secundă a vieţii mele, să nu cred că drumurile se închid pentru totdeauna.”

Lasă un răspuns

Top