You are here
Home > Actualitate > Tudose anunță că pleacă acasă: “Nu pot să-mi asum să merg în continuare cu ceva ce eu spun că nu merge!”
loading...

Tudose anunță că pleacă acasă: “Nu pot să-mi asum să merg în continuare cu ceva ce eu spun că nu merge!”

Premierul Mihai Tudose a vorbit, pentru a doua oară, despre o eventuală demisie din funcție. Afirmațiile acestuia vin în contextul în care președintele Klaus Iohannis a sugerat că nu ar mai numi un nou premier PSD.

Întrebat dacă este convins că guvernarea va merge „ca pe roate” cu actualii miniștri, Tudose a răspuns afirmativ, joi seară, la Antena 3. El a ținut însă să adauge că va demisiona din funcție „în secunda” în care va avea „îndoieli” cu privire la performanța Guvernului.

„Da. Eu sunt convins că cu determinare, echipă, presiune, cu muncă…Vă spun că nu e zi de muncă la Guvern sub 10 – 11 ore, lucrurile încep să meargă. În secunda în care, știu eu, aș putea să cred, sau sa încerc să mă gândesc dacă reușim sau nu să mai mișcăm lucrurile, să am îndoieli asupra acestui lucru, plec acasă singur”, a spus premierul PSD.

Afirmațiile lui Tudose vin în contextul în care în PSD există o temere cu privire la posibilitatea ca premierul să demisioneze fără consultarea partidului. Tudose s-a gândit, recent, la posibilitatea demisiei din funcție, pe fondul protestelor generate de modificarea Codului Fiscal și a legilor justiției.

Pe de altă parte, premierul Tudose a ezitat, joi seară, să dea o notă Executivului.

„Un partid îşi ia notele la alegeri, nu dau note colegilor. (…) Eu sunt mulţumit dacă lucrurile se întâmplă, dacă oamenii aceia îşi fac treaba şi o fac bine. (…) Nu sunt foarte indulgent şi, acolo unde lucrurile nu se mişcă, avem grijă să se mişte”, a mai afirmat Tudose.

Chestionat care este relaţia sa cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, Mihai Tudose a spus: “Bună”. Tot “bună” a catalogat Tudose ca fiind şi relaţia sa cu coaliţia de guvernare, dar şi cu membrii Guvernului.

Este a doua oară când Tudose anunță că este dispus să „plece acasă”. În criza guvernamentală generată de punerea sub acuzare, de către DNA, a foștilor miniștri Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, premierul a declarat, la vremea respectivă, că fie miniștrii cu probleme penale demisionează, fie demisionează el din funcție. Întrebat dacă este pregătit să plece de la conducerea Guvernului, în cazul în care PSD nu acceptă remanierea cerută, Tudose a spus tot la Antena 3.: “Nu pot să-mi asum să merg în continuare cu ceva ce eu spun că nu merge”.

Premierul a recunoscut că a spus atunci într-un cerc restrâns de persoane că ia în calcul să-și dea demisia.

„Da, am spus-o. Am spus-o foarte clar, am spus-o unui cerc de trei-maximum patru persoane. Dacă lucrurile stau așa de rău și Guvernul s-a prăbușit, păi hai să mergem acasă, că înseamnă că nu facem bine”, spunea Mihai Tudose pe 9 octombrie, tot la Antena 3, despre un sondaj de opinie în care Guvernul înregistrare o prăbușire în sondaje.

Pe fondul discuțiilor despre posibilitatea demisiei lui Mihai Tudose, președintele Klaus Iohannis spunea în octombrie că se va gândi „serios” dacă mai numește premier de la PSD.

„Trebuie să fim foarte serioși aici. Dacă și acest guvern ar cădea, atunci cu siguranță ar trebui să îmi pun întrebarea, la modul extrem de serios, dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze. Deocamdată, nu suntem în această situație”, declara șeful statului în octombrie.

Sursa: evz.ro

One thought on “Tudose anunță că pleacă acasă: “Nu pot să-mi asum să merg în continuare cu ceva ce eu spun că nu merge!”

Lasă un răspuns

Top