You are here
Home > Actualitate > Gilles de Kerchove, șeful diviziei europene antitero, avertizează că teroriștii extremiști ar putea folosi drone pentru a răspandi virusuri mortale în Europa
loading...

Gilles de Kerchove, șeful diviziei europene antitero, avertizează că teroriștii extremiști ar putea folosi drone pentru a răspandi virusuri mortale în Europa

Șeful diviziei europene antitero, Gilles de Kerchove, coordonator al Departamentului de Antiterorism al Uniunii Europene a avertizat că jiadiștii ar putea să atace în locuri aglomerate populația Europei, cu arme biologice, cu ajutorul dronelor. Ei, ar putea să se inspire de la militanții ISIS care au folosit în trecut drone pentru supravegherea inamicilor în luptele duse în Raqqa și Mosul.

Kerchove a afirmat într-o conferința organizată la Londra că după ce ISIS a pierdut teritoriile din Siria și Irak, serviciile secrete sunt îngrijorate de faptul că în țările occidentale, un singur individ poate comite atacuri în masă.

Gilles de Kerchove a spus: „A devenit, probabil, mai ușor pentru un lup singuratic să cauzeze un atac cu consecințe catastrofale. Unii dintre ei au avut multe de învățat de pe câmpul de luptă”.

Șeful diviziei europene antitro a dat exemplul revistei de propagandă a grupării al-Qaeda, „Inspire”, care chiar din primul număr, îi învăța pe teroriști cum „să facă bombe în bucătăria mamei” și s-a întrebat retoric în cât timp o să existe „un articol similar despre cum să dezvolți un virus în bucătăria mamei”.

Gilles de Kerchove a arătat în conferința de la Londra, referindu-se la grupul militant șiit Hezbollah și la gruparea Stat Islamic, că ambele sunt cunoscute pentru folosirea de drone și a avertizat că teroriștii ar putea folosi arme chimice pe stadioane, un astfel de atac fiind dificil de prevenit, iar teroriștii ar fi greu de găsit deoarece dronele se pot controla de la distanță.

Lasă un răspuns

Top