You are here
Home > Actualitate > Dan Diaconescu a fost eliberat! Decizia e definitiva, Ce dezvăluiri a făcut DD în poarta puşcăriei
loading...

Dan Diaconescu a fost eliberat! Decizia e definitiva, Ce dezvăluiri a făcut DD în poarta puşcăriei

Tribunalul Ilfov a decis, miercuri, ca omul de afaceri Dan Diaconescu să fie eliberat condiţionat din închisoare, după ce acesta a executat efectiv la Penitenciarul Rahova aproape doi ani şi opt luni din pedeapsa de cinci ani şi şase luni de închisoare primită pentru şantaj.

Decizia este definitivă, urmând ca Dan Diaconescu să fie eliberat în cursul zilei de miercuri.

”Având în vedere că saptămâna viitoare e Moş Nicolae, aş vrea să vă rog să îi faceţi fetei mele acest cadou, de a avea tatăl acasă”, a spus Diaconescu în instanţă. Prima dată, Judecătoria Sectorului 4 l-a pus în libertate, dar DNA a făcut constestaţie.

Judecătoria Sectorului 4 a explicat motivele care i-au determinat pe magistraţi să admită cererea de eliberare a omului de afaceri Dan Diaconescu, susţinând că în perioada petrecută în închisoare acesta s-a reeducat, iar în viitor poate reveni la viaţa normală, „părăsind câmpul infracţional”.

„Există premisele că timpul executat a fost suficient pentru reeducarea condamnatului şi că acesta, prin participarea activă la programele desfăşurate în vederea pregătirii graduale pentru liberare, şi-a format o atitudine corectă faţă de valorile sociale, faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială, scopul preventiv şi educativ al pedepsei fiind atins, iar funcţiile de exemplaritate şi eliminare temporară ale pedepsei fiind îndeplinite, astfel încât în viitor să se încadreze într-o viaţă normală, părăsind câmpul infracţional”, arată Judecătoria Sectorului 4 în decizia de eliberare a lui Dan Diaconescu.

„Vreţi să ştiţi cum e în puşcărie? Vă faceţi TV de succes şi partid de succes şi intraţi. Avem parte de o lege prin care eu nu am voie să iau legătura cu prietenii mei. Nu ştiu de ce le e frică de mine. Eu mă numesc Dan Diaconescu din Caracal, dar adversarii mei se sperie de mine”, a tunat Diaconescu.

Acesta a ameninţat cu mai multe dezvăluiri şi spune că dacă ar fi făcut pact cu sistemul acum ar fi fost liber şi la guvernare cu partidul său. „Spaima din jurul lor e mai mare decât cea dintre zidurile în care am stat eu. Au impus interdicţia mea, nu am voie să vorbesc cu cei care m-au votat, 1,5 milioane de oameni. Abia peste 7 ani şi jumătate pot vorbi. Dacă acceptam ce spun ei, acum eram la guvernare. Mi-au luat tatăl, libertatea, partidul, televiziunea”, a mai spus Diaconescu

Fostul şef al OTV şi al PPDD, Dan Diaconescu, a fost eliberat condiţionat din puşcărie în urmă cu câteva minute. Imediat după ce a ieşit, mogulul a făcut declaraţii uluitoare.

Potrivit magistraţilor, din pedeapsa de 5 ani şi 6 luni de închisoare (2011 zile), Dan Diaconescu a executat 1500 zile, dintre care 186 pe baza recursului compensatoriu, iar 345 ca rezultat al muncii prestate. Din zilele considerate ca executate în urma muncii prestate, 150 zile se datorează celor cinci cărţi pe care le-a scris în detenţie.

„Potrivit caracterizării ataşate la dosar, condamnatul a participat la activităţile de educaţie şi asistenţă psihosocială. A fost inclus în programul de pregătire pentru liberare. A elaborat şi publicat 5 lucrări ştiinţifice. A desfăşurat activităţi lucrative în interesul locului de deţinere, din luna aprilie 2015 şi până în prezent. Nu a fost sancţionat disciplinar iar pentru munca prestată şi pentru participarea la activităţile şi programele de educaţie şi asistenţă psihosocială a fost recompensat de 20 ori, de 12 ori cu suplimentarea dreptului la pachet şi la vizită şi de 8 ori cu permisiunea de ieşire din penitenciar.Este important de reţinut şi faptul că petentul nu este cunoscut cu antecedente penale”, mai spun judecătorii.

Citeste continuarea AICI. 

Lasă un răspuns

Top