You are here
Home > Actualitate > Protestatarii au demontat scena și gardurile pentru Târgul din Piața Victoriei: ”Nu vă puneți cu românii”
loading...

Protestatarii au demontat scena și gardurile pentru Târgul din Piața Victoriei: ”Nu vă puneți cu românii”

Protestatarii au venit sâmbătă de la prima oră în Piaţa Victoriei, pentru a opri inaugurarea controversatului Târg anunţat de Primărie pe ultima sută de metri.

Primarul general Gabriela Firea a anunţat sâmbătă că, în urma incidentelor care au avut loc în timpul protestelor din Piaţa Victoriei, vor fi depuse plângeri penale împotriva celor care au distrus bunuri, dar şi împotriva celor care nu şi-au făcut datoria.

“Voi face plângeri penale împotriva celor care se fac vinovaţi de distrugerea bunurilor municipalităţii”, a declarat Firea la Antena 3.

Ea a adăugat că vor fi vizaţi de plângeri şi cei care nu şi-au făcut datoria în legătură cu protestul care a avut loc sâmbătă în piaţă, precum şi a celor care au perturbat buna organizare a unui eveniment public legal organizat.

Firea a acuzat lipsa de reacţie a autorităţilor, apreciind că instituţiile statului ar fi trebuit să reacţioneze şi să emită măcar comunicate prin care să reamintească necesitatea respectării legii.

UPDATE 16.20: Mai multe camioane au luat din Piaţa Victoriei, sâmbătă după-amiază, instalaţiile pregătite pentru Târgul de Crăciun, informează News.ro.

Maşinile erau încărcate în timp ce manifestanţii scandau: „Nu cedăm, rezistăm!” şi „Demisia”. De asemenea, ei au aplaudat strigând „Victorie!”.

UPDATE 15.30: Trei persoane, amendate cu 7000 de lei.

„Cele trei persoane care au provocat astăzi tulburarea ordinii publice şi au agresat o persoană în vârstă au fost sancţionate contravenţional cu suma de 7000 mii de lei”, a precizat Jandarmeria, pe Facebook, ataşând şi o fotografie a bărbatului agresat, însoţită de explicaţia: „Fotografia relevă agresiunea împotriva unui bărbat în vârstă de 71 de ani care se afla în trecere prin Piaţa Victoriei”.

„Jandarmeria sprijină şi protejează dreptul constituţional la liberă exprimare în spaţiul public, dar vă solicită să vă disociaţi de persoanele care tulbură ordinea publică, care agresează fizic sau care încearcă să-şi exprime acest drept, prin violenţă fizică şi simbolică”, a mai precizat sursa citată.

UPDATE 14:00 Protestarii au început să demonteze schelele instalate pentru Târgul din Piaţa Victoriei.

„Vă aşteptăm în piaţă, doamna Firea, să stăm puţin de vorbă. Nu vă puneţi cu românii! Uitaţi, le-am strâns frumos, doar să veniţi să le ridicaţi”, transmit protestatarii din Piaţa Victoriei.

Manifestanţii demontează schelele scenei din faţa Guvernului, au dărmâmat deja o parte din gardurile care împrejmuiesc locul şi împiedică în continuare angajaţii Primăriei să intre cu maşinile în piaţă pentru amenajarea târgului.

Numărul protestatarilor a început să crească, printre ei numărându-se şi parlamentari şi consilieri USR.

UPDATE 13:00 Câţiva protestatari au fost ridicaţi de jandarmi sâmbătă, în urma incidentelor din Piaţa Victoriei, unde manifestanţii încearcă să împiedice angajaţii Primăriei Capitalei să instaleze căsuţele pentru târgul de sărbători. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat că un protestatar a lovit un alt cetăţean, o persoană mai în vârstă, iar când jandarmii au vrut să-l conducă pe acesta la secţia de poliţie, ceilalţi manifestanţi au intervenit, fapt ce a dus la îmbrânceli între forţele de ordine şi protestatari.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat, la Digi24, că un protestatar a lovit un cetăţean care se afla în zonă, o persoană mai în vârstă. Jandarmii au vrut să-l conducă pe acesta la secţie, moment în care ceilalţi protestatari au intervenit, ducând astfel la izbucnirea unui scandal şi îmbrânceli între forţele de ordine şi manifestanţii din Piaţa Victoriei. Câteva persoane au fost ridicate forţat de jandarmi.

„Această manifestare nu rezolvă în niciun fel situaţia. Cei care protestează sunt convins că înţeleg că există căi legale, violenţa nu rezolvă nimic”, a transmis Enache.

Sursa: Stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Top