You are here
Home > Actualitate > Codrin Ștefănescu: Gata S-a si stabilit să facem și noi un miting național împotriva statului paralel și ilegitim
loading...

Codrin Ștefănescu: Gata S-a si stabilit să facem și noi un miting național împotriva statului paralel și ilegitim

Câteva sute de persoane la protestul din Piața Victoriei; manifestații și în Brașov, Cluj-Napoca, Craiova și Sibiu si nu stiu unde vor iesi cei din PSD la proteste

PSD va organiza un miting de protest împotriva statului paralel și ilegitim, a anunțat duminică secretarul general adjunct al partidului, Codrin Ștefănescu, la finalul unei reuniuni informale a conducerii partidului.

Mitingurile PSD vor avea loc atât în București, cât și în țară, data și ora acestora, urmând să fie stabilită luni.

Ștefănescu a negat că ședința de duminică ar fi fost convocată pentru a da jos propriul Guvern sau prim-ministrul și a calificat informațiile apărute în presă în acest sens drept speculații, „niște prostii” și „niște aberații”.

„Există o singură tabără în PSD. Astăzi ne-am întâlnit pentru că președinții de organizații județene au cerut această întâlnire cu Liviu Dragnea și cu conducerea partidului. Mâine vom avea întâlnire cu restul președinților de județe. S-a stabilit astăzi să facem un miting și noi, un miting de protest. Mitingul nostru nu e pentru susținerea Guvernului, nu e pentru susținerea lui Dragnea, a coaliției, a programului de guvernare, pentru că acestea au fost votate deja anul trecut de către români. Va fi un miting împotriva statului paralel și ilegitim, împotriva abuzurilor, împotriva ascultării telefoanelor, împotriva încălcării drepturilor și libertăților cetățenești, un miting împotriva celor care consideră că din funcțiile pe care le au nealese pot să încalce Constituția și legile țării și să-și constituie un grup organizat prin care decid ei ce și cum. Este un miting care arată adevărata majoritate din România, este un miting pe care românii l-au cerut — cu acest mesaj au venit președinții din județe”, a declarat Ștefănescu, la sediul central al PSD.

Potrivit acestuia, cei prezenți la ședința de duminică — peste jumătate dintre președinții de organizații din țară — sută la sută au fost de acord cu organizarea acestui miting, urmând ca luni să se decidă data exactă.

„Acest miting va fi organizat în București și în toate orașele țării. Adică în Botoșani, Suceava, Brăila, Constanța, Iași, toate vor avea loc în aceeași zi, la aceeași oră, iar mesajul nostru va fi foarte clar și în interiorul și în exteriorul țării — aceasta este majoritatea, aceștia sunt românii care vor cu totul altceva, români care ne-au împuternicit prin vot să ducem lucrurile până la capăt și mesajul poate să fie receptat și la Bruxelles și peste tot, inclusiv de criticii noștri din interior”, a detaliat Ștefănescu.

Întrebat dacă premierul Mihai Tudose este de acord cu organizarea unui astfel de eveniment, el a arătat că este vorba de președinții de organizații județene. „Premierul nu este președinte PSD Brăila. (…) Va fi prezent mâine la întâlnirea pe care o să o avem probabil la Parlament, unde vor fi prezenți ceilalți șefi de județe care nu au fost în seara asta aici”, a completat Codrin Ștefănescu.

El a menționat că luni va avea loc întâlnirea conducerii PSD și cu liderii organizației PSD București, respectiv cu liderii de sectoare, alături de alți lideri din teritoriu care nu au ajuns duminică la sediul central al PSD.

Secretarul general adjunct al PSD a susținut că decizia organizării unui miting a fost luată în urma acțiunilor de sâmbătă, când „200 de manifestanți, pe care nu-i asumă nici măcar organizațiile cu #rezist, au reușit să dea peste cap un târg de Crăciun. „Adică 155 de mici firme românești, asociații familiale care vindeau în această lună de decembrie produsele lor artizanale, culinare și așa mai departe și zeci de bucureșteni care s-ar fi bucurat de acest târg nu au reușit, pentru că 200 de manifestanți au abuzat de dreptul lor de a face miting. Și, pur și simplu, au făcut prăpăd în ceea ce se numește bunul Primăriei Capitalei. Iar asta a creat o maximă nervozitate și o stare de tensiune în toată țara, adică oamenii care ne-au votat au venit peste primari, primarii peste șefii de zonă, șefii de zonă peste șefii de județ și șefii de județe au convocat această întâlnire cu Liviu Dragnea din această seară”, a explicat el.

Protestul s-a desfășurat pașnic, în zonă fiind desfășurate efective ale Poliției și Jandarmeriei.

Oamenii prezenți la manifestație au purtat steaguri tricolore, ale SUA, și au cântat la vuvuzele, fluiere și tobe pentru a încălzi atmosfera.

În mijlocul Pieței Victoriei protestatarii au desfășurat un steag uriaș al UE.

Ei au strigat scandări cum ar fi „Ne-am săturat cât ne-ați furat”, „Justiție, nu corupție”, „Firea, demisia” și „Firea, nu uita, asta nu e piața ta”, „Rezistăm, nu cedăm”, „PSD, ciuma roșie”.

Pe pancartele purtate de manifestanți erau mesaje cum ar fi „Toți pentru justiție”, „Nu-s vândut, nici rebel, sunt cetățean”, „Unica soluție, altă constituție”.

Și în orașele mari din țară au avut loc proteste, aproximativ 700 de persoane din Brașov, Cluj-Napoca, Craiova și Sibiu manifestându-și nemulțumirea față de modificările legilor justiției și strigând împotriva social-democraților.

* BRAȘOV

Un număr de 200 de persoane, potrivit forțelor de ordine, au protestat în fața Prefecturii și în Piața Sfatului din municipiul Brașov.

Începând cu ora 18,00, s-au adunat în fața Prefecturii, unde, timp de o oră și jumătate, au scandat lozinci împotriva Guvernului și a Coaliției PSD-ALDE, au fluierat din vuvuzele, au bătut în tobe, au fluturat steaguri tricolore și au scandat: ”PSD-ciuma roșie”, ”Hoții, Hoții”, ”Demisia”, ”Cei corupți și condamnați să plece de la guvernare”, ”Dreptate, Lustrație, Justiție”, ”DNA să vină să vă ia”, ”Nu vrem să fim o nație de hoți”,”Dragnea și acoliții să ne lase în pace”.

La ora 19,30, manifestații au plecat în marș în Piața Sfatului, pe strada Republicii.

În fața coloanei de manifestanți, câteva zeci de protestatari au purtat un steag tricolor de mari dimensiuni, pe care l-au desfășurat în Piața Sfatului în timp ce au cântat „Deșteaptă-te Române”.

În jurul orei 20,00 protestul s-a încheiat fără incidente.

* CLUJ

Aproximativ 200 de persoane au protestat, duminică seară, începând cu ora 18,00, în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, lângă Monumentul Memorandiștilor, împotriva modificărilor care vizează legile justiției.

Protestatarii au purtat bannere și pancarte cu inscripții, precum „De Crăciun nu colindăm, De Crăciun noi protestăm”, „Așa nu se mai poate! Ori ei, ori noi”, „Când injustiția devine lege, rezistența devine datorie”, „Toți pentru justiție”.

De asemenea, protestatarii au scandat „Demisia”, „PSD, ciuma roșie”, „DNA să vină să vă ia”, „Hoții”, „Justiție, nu corupție”, „Dragnea nu uita, așteptăm și cartea ta”, „București, nu uita, Clujul e de partea ta”.

După ce au protestat lângă Monumentul Memorandiștilor, manifestanții au pornit într-un marș prin zona centrală a orașului.

* DOLJ

Câteva zeci de persoane au protestat duminică seara, la Craiova, mărșăluind prin centrul orașului și prin fața sediului PSD Dolj.

Protestatarii au fluturat steaguri tricolore, au purtat pancarte pe care era scris „Toți pentru justiție” și au suflat în vuvuzele.

Pe timpul marșului, manifestanții au strigat împotriva PSD și a liderilor social-democrați: „Veniți cu noi, vă fură și pe voi”, „Nu vrem să fim o nație de hoți”, „Justiție, nu corupție!”, „Altă întrebare, Dragnea la închisoare!”, „Hoții, hoții!”, „Guvern de hoți și de mafioți!”, „DNA să vină să vă ia!”.

* SIBIU

Aproximativ 200 de persoane au protestat duminică seara, timp de trei ore, mărșăluind din centrul Sibiului, pe două din principalele bulevarde ale orașului.

Participanții la mitingul autorizat au cerut demisia Guvernului și au scandat lozinci precum „PSD, ciuma roșie!”, „România, trezește-te!”, „Nu stați la căldură, și pe voi vă fură!”, „Nu plecăm, rezistăm!”.

Lasă un răspuns

Top