You are here
Home > Actualitate > Nu e un mit! Se recomanda in timpul racelilor. Sarace in calorii si proteine, cat mai usoare.
loading...

Nu e un mit! Se recomanda in timpul racelilor. Sarace in calorii si proteine, cat mai usoare.

Vremea s-a schimbat brusc, asa ca tot mai multi dintre noi s-au ales cu cate o raceala zdravana. Se intampla in fiecare an, fie ca ne place sau nu. Dar ce e de facut atunci cand nu vrem sa stam la pat si sa luam medicamente? Va spunem noi. Nu ne ramane decat sa apelam la unul dintre cele mai bune remedii naturale care ne ajuta sa luptam cu raceala si sa invingem in cel mai scurt timp: supa de pui.

De fiecare data cand eram mici si raceam, parintii si bunicii nostri ne „tratau” cu un castron de supa de pui fierbinte. Ei bine, se pare ca respectiva supa chiar ar ajuta in cazurile de raceala!

Daca iti petreci dupa-amiezile racit pe canapea, sorbind dintr-un bol cu supa de pui, inseamna ca a venit sezonul rece. Se pare totusi ca vestita supa chiar ar avea proprietati miraculoase si ar ajuta impotriva racelii. O sustin chiar si cercetatorii!

Conform doctorului Stephen Rennard care a studiat proprietatile supei, din ea nu ar trebui sa lipseasca ceapa, carnea de pui, cartofii dulci, pastarnacul, napii, morcoviii, frunzele de telina, patrunjelul, sarea si piperul.

Supa de pui cu legume contine o multime de nutrienti care ne ajuta sa ne punem pe picioare in zilele in care simtim ca raceala ne doboara. Potrivit unui studiu realizat de catre cercetatorii din America, supa de gaina contine un compus numit carnozina, care intareste sistemul imunitar si ajuta organismul sa lupte cu gripa si raceala inca din primele stadii ale bolii. Pentru a beneficia din plin de efectele supei, consumati cel putin trei portii pe zi din momentul in care ati sesizat aparitia unor simptome de raceala. Si pentru ca am declarat supa de pui ca fiind principalul nostru aliat in aceste zile friguroase de toamna, va prezentam astazi cateva retete delicioase care sa va dea inspiratie in bucatarie.

Alimentele recomandate în caz de răceală şi gripă sunt: carnea albă de pui, de găină, de peşte, ouăle, iaurtul, usturoiul, morcovii, mierea, lămâile etc.

Ingrediente

3 morcovi
1 ţelină
1 albitură
1 mână mazăre
1 ceapă
2 cartofi
1/2 piept de pui dezosat
2 linguri ulei
sare
piper
1 crenguţă cimbru sau ce verdeață preferi
1 mână tăiţei
zeamă de lămâie, opţional
2 l apă

Mod de preparare

Pui pieptul de pui la fiert, spumezi. Adaugi ceapa tăiată mărunt, ţelina, morcovii şi albitura tăiate rondele. Potrivești de sare şi piper şi laşi la fiert până când se înmoaie uşor rădăcinoasele. Adaugi cartofii tăiaţi cuburi şi mazărea. Fierbi, separat, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, tăiţeii. Serveşti supa caldă

Lasă un răspuns

Top