Ce e mai sanatos sa mananci doar fructe si legume? Ce risti daca eviti proteinele animale Actualitate Articole Culinar Diverse Dulceturi EVENIMENTE Galerie Life Lifestyle media Neinteresante NEWS NEWS Online Reteta Romania Sanatate SHOWBIZ Social Spiritualitate Tips&tricks by admin - decembrie 4, 20170 Se tot vorbeste despre importanta consumarii legumelor si fructelor pentru nenumaratele beneficii aduse sanatatii si in general pentru starea de bine a organismului, adesea fiind eliminate complet din dieta proteinele animale. In tendinta actuala de a exagera, sunt multe glasuri care ridica pe un piedestal inalt legumele si fructele, considerandu-le un fel de zeitati in fata carora sa se incline toti si sa le preaslaveasca, reducand la minimum calitatile celorlalte alimente care ar trebui sa faca parte dintr-o dieta zilnica, gustoasa si echilibrata. Ma refer la alimentele de origine animala: carne, peste, oua si produse lactate. Ce se intampla daca nu mananci fructe si legume? De fapt, cu ce te ajuta ele Este foarte adevarat ca legumele si fructele sunt bogate in glucide, minerale, vitamine, fibre, fitonutrienti, enzime active, fiind de un real ajutor in mentinerea unui status fizic si nutritional bun, dar consumul exclusiv de astfel de alimente priveaza organismul de aminoacizii esentiali, vitaminele liposolubile A, D, E, K si vitamina hidrosolubila B12, care se gasesc cu preponderenta in produsele de origine animala. Esti pasionat de cumparaturile online? Atunci e momentul sa descoperi si tu adevaratul credit online de la Libra Internet Bank, prin care poti obtine rapid pana la 20.000 de lei, cu o dobanda avantajoasa (DAE 10,94%). Este primul credit pentru care nu trebuie sa treci deloc pe la banca! Iar banii iti intra in cont in doar cateva minute. Asta da breaking news! Afla mai multe. O alimentatie de tip vegan va fi bogata in fitosteroli care vor inhiba absobtia vitaminei E si a carotenoizilor, antioxidanti valorosi, si va duce la o sinteza deficitara a testosteronului. Testosteronul este sintetizat in organism prin intermediul colesterolului. Deficienta de testosteron duce la infertilitate, scaderea libidoului, caderea parului, osteoporoza, schimbari bruste de dispozitie, scaderea masei musculare. Tot colesterolul are rol in sintetizarea lecitinei, indispensabila pentru dezvoltarea si functionarea creierului. Produsele de origine animala – carnea, pestele, crustaceele, molustele, produsele lactate si ouale – sunt o sursa valoroasa de proteine cu valoarea biologica cea mai ridicata, de vitamine liposolubile A, D, E, K, de vitaminele hidrosolubile B6 si B12, de fier, zinc, seleniu, calciu. Pestele contine retinol (vitamina A) si acizi grasi omega-3. Tinand cont ca nu exista alimentul perfect, al carui consum ar aduce numai beneficii organismului, sfatul meu este sa incercam sa avem o alimentatie cat mai variata, sa nu ne axam doar pe cateva alimente din convingerea ca sunt extraordinare. Mai devreme sau mai tarziu, stiinta descopera si dezavantaje. Carnea grasa ar fi bine sa fie inlocuita cu carne slaba, puiul sa se consume fara piele, sa se limiteze consumul de carne rosie, pestele sa fie din surse de apa nepoluate, produsele lactate sa fie cu continut scazut de grasime, cantitatea de oua consumata saptamanal sa fie moderata. Este deosebit de importanta verificarea provenientei acestor produse, in scopul evitarii imbolnavirii si nu in ultimul rand modul de preparare si pastrare. Se vor evita prajelile, ouale se vor spala inainte de depozitare si consum, carnea se va fierbe sau se va frige bine pentru impiedicarea aparitiei unor bacterii periculoase, cum este E.coli. Branza din lapte nepasteurizat si ouale pot fi contaminate cu Salmonela.