You are here
Home > Actualitate > Iata de ce schimba legile justitiei. Deputatul-mitraliera il ameninta pe Augustin Lazar: „De maine, dupa ce le votam, poate fi acuzat de abuz in serviciu”
loading...

Iata de ce schimba legile justitiei. Deputatul-mitraliera il ameninta pe Augustin Lazar: „De maine, dupa ce le votam, poate fi acuzat de abuz in serviciu”

Deputatul PSD Catalin Radulescu a declarat la Digi24 ca, printre altele, prin modificarea legilor Justitiei, PSD, ALDE si UDMR vor sa elimine „ororile” facute de Inspectia Judiciara. Deputatul mai spune ca procurorul general nu a inteles nimic si ca daca legea va fi votata maine, Augustin Lazar va fi acuzat de abuz in serviciu, pentru ca noile prevederi precizeaza ca magistratii nu mai au voie sa comenteze ce face legislativul.

Iata fragmente din cadrul interviului de la Digi24:

Catalin Radulescu, deputat PSD: Am propus alaturi de colegii mei ca Inspectia Judiciara trebuie sa fie independenta si cei care fac parte din Inspectia Judiciara. Noi am pus doua conditii. Unu, ca experienta sa fie cea care trebuie si anume 12 ani minim si sa fie magistrat de Curte de Apel. E important ca in aceasta comisie sa fie oameni profesionisti care sa nu gafeze sau sa nu respecte dreptul cetateanul vazand greselile pe care le-au facut magistratii.

Reporter: Ati vazut gafe pana acum?

Catalin Radulescu, deputat PSD: Foarte multe. Inclusiv eu in 2013 am trimis Inspectiei Judiciare o notificare de care Inspectia Judiciara nu a tinut cont si a mintit in decizia pe care a dat-o. Ca sa nu se mai intample astfel de orori trebuie ca in aceasta Inspectie Judiciara sa existe oameni de mare experienta.

Reporter: Procurorul general al Romaniei anunta ca se analizeaza aspectele de neconstitutionalitate ale acestor legi.

Catalin Radulescu, deputat PSD: Domnul procuror general nu a inteles nimic. Abuzeaza in fiecare zi prin ce face. Menirea lui este sa conduca parchetele care fac anchete, nu sa analizeze ce face legislativul. As vrea sa atrag atentia ca de maine de cand se voteaza legile 313 si 317 dansul poate intra sub incidenta abuzului in serviciu. Prin legea 304 se interzice magistratilor sa mai comenteze ce face legislativul.

Reporter: Declaratiile lui Augustin Lazar sunt defaimatoare?

Catalin Radulescu, deputat PSD: Este o acuzatie defaimatoare. Dansul ar trebui sa mearga sa vada ce fac alti procurori generali in tarile din Europa. Dansul nu a inteles ca nu el si cu Kovesi fac politica penala a unei tari. Consiliul Constitutional al Frantei, saptamana trecuta a spus ca procurorii trebui sa fie sub ministrul Justitiei, explicand ca politica penala a unei tari este facuta de Parlament si Guvern (Cum stau lucrurile in realitate, a fost explicat de judecatorul Cristi Danilet – n.red.).

Lumea trebuie sa inteleaga ca separatia puterilor in stat este cea data de Constitutie. Partea de lege si legislativ ii revine Parlamentului Romaniei, nu procurorii, nu celor care vorbesc la televizor. Parlamentul este singurul care are apanajul legislativului.

Calendarul este asa cum stiti pana la ora 19:00 se lucreaza. Daca reusim sa facem si legea asta astazi, inseamna ca maine domnul Iordache va face un raport pe care il va prezenta Biroului Permanent si asta inseamna ca si legea 317 poate fi votata alaturi de 304 maine.

Lasă un răspuns

Top