You are here
Home > Actualitate > Descoperire uluitoare în Germania. Dinții care pot rescrie istoria omenirii
loading...

Descoperire uluitoare în Germania. Dinții care pot rescrie istoria omenirii

Arheologii din Germania cred că este posibil să fi descoperit un set de dinți vechi de peste 9 milioane de ani care ar putea rescrie istoria, sugerând că primii oameni au trăit în Europa, nu în Africa, potrivit unui ipoteze influente în lumea științifică, scrie digi24.ro.

Dinții au fost descoperiți într-o albie secată de lângă Eppelsheim și nu seamănă cu nicio dantură fosilă găsită vreodată în Europa sau Asia, dar prezintă similarități izbitoare cu dentiția scheletelor umanoide din Africa, fiind însă cu 4 milioane de ani mai vechi, potrivit Deutsche Welle.

Liderul echipei de excavare, Herbert Lutz, a declarat presei locale din Germania că sunt puși în fața unui „noroc chior, dar și a unui mister”.

Arheologul Axel von Berg, expert în această regiune germană, spune că se așteaptă ca descoperirea să primească o mare atenție în comunitatea științifică internațională.

„Acest lucru îi va uimi pe experți”, a precizat el.

Prima lucrare academică despre această pereche de dinți va fi lansată într-o săptămână, au anunțat arheologii germani.

Dinții sunt încă cercetați în detaliu, dar la sfârșitul lunii octombrie vor fi prezentați publicului în cadrul expoziției de stat din landul Renania-Palatinat.

Lasă un răspuns

Top