You are here
Home > Actualitate > Laboratoare performante pentru experții criminaliști din Moldova. Şapte inspectorate de poliție au fost dotate cu aparate moderne de investigație
loading...

Laboratoare performante pentru experții criminaliști din Moldova. Şapte inspectorate de poliție au fost dotate cu aparate moderne de investigație

Experții criminaliști din Moldova vor putea descoperi mai uşor autorii infracţiunilor, după ce şapte inspectorate de poliţie au fost dotate cu laboratoare mobile şi aparate moderne de investigaţie.

Specialiștii spun că utilajele reduc considerabil termenul de examinare a probelor. Achiziţia a fost făcută din banii oferiţi de Guvernul SUA, în cadrul unui proiect lansat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Laboratoarele mobile le permit criminaliştilor să ajungă în cele mai dificile locuri pentru cercetări la locul infracţiunii şi să examineze probele cu precizie uluitoare. Toată tehnica de intervenţie a poliţiei a fost scosă la vedere.

Criminaliştii spun că noile aparate le vor uşura munca.

„Probele vor avea calitatea mai bună deoarece înainte se făceau greşeli deoarece nu aveam echipament pentru anumite urme”, a spus expertul criminalistic principal, Anatolie Sofa.

„Calitatea probelor la faţa locului depinde foarte mult de ustensile care le folosim în domeniu. La sigur ne vor uşura munca enorm deplasindu-ne la faţa locului cu astfel de transport dotat”, a menționat ofițerul criminalistic, IP Ialoveni, Natalia Matei.

„Avea nevoie inspectoratul de asemenea aparataj fiindcă munca este şi trebuie să fie pe viitor cât mai bună şi mai calitativă”, a precizat ofițerul criminalistic, Marcel Petrov

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei susţine că, de acum încolo, va crește gradul de securitate, iar autorii crimelor vor fi găsiţi mai uşor.

Valoarea totală a donației se ridică la 440 de mii de dolari.

Laboratoarele mobile au fost donate inspectoratelor de poliție din Ialoveni, Căușeni, Briceni, Sîngerei, Călărași, dar şi celor din sectoarele Centru și Ciocana ale Capitalei.

Laboratoare performante pentru experții criminaliști. Şapte inspectorate de poliție au fost dotate cu aparate moderne de investigație

Lasă un răspuns

Top