You are here
Home > Actualitate > PSD propune în strategia de guvernare o taxă despre care puțini au auzit! Ce trebuie sa plateasca toti romanii din 2018
loading...

PSD propune în strategia de guvernare o taxă despre care puțini au auzit! Ce trebuie sa plateasca toti romanii din 2018

Limitarea numărului de taxe la 50, pedepse aspre pentru cei care agresează verbal sau fizic funcționarii publici și angajații din spitale, introducerea unor noi tipuri de contracte de muncă și asistarea fiecărui român de către un consultant fiscal, care să-l scape și de cozile de la ghișeu pentru plata taxelor, sunt câteva din măsurile pregătite de noul Guvern, în programul de guvernare 2017-2020, aflat în posesia Profit.ro.

O altă măsură este introducerea impozitului diferențiat pe venitul global, pe baza unui sistem care va presupune ca fiecare român să apeleze la un consultant fiscal.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

„Începând cu 2018, odată cu introducerea impozitului diferențiat pe venitul global (IVG), de 0%, respectiv 10%, anual, pentru fiecare gospodărie din România se va completa o declarație de venit global de către consultanții fiscali, în numele membrilor acelei gospodării.

Această declarație de IVG va avea ca bază de plecare declarația de patrimoniu, care se va depune o singură dată, în același condiții precum declarația de venit global. Arondarea populației la consultanții fiscali va fi prin hotărâre de guvern, în urma dezbaterilor publice.

Pe lângă rolul de a completa și depune declarațiile, consultantul fiscal va prelua și sarcina de a plăti toate taxele și impozitele datorate de către persoanele fizice aflate în portofoliu său, către administrațiile și instituțiile publice centrale și locale”

Lasă un răspuns

Top