You are here
Home > Actualitate > Cine este, de fapt, avocata criminalei de la stația de metrou Dristor 1. Ce detalii ies la iveală
loading...

Cine este, de fapt, avocata criminalei de la stația de metrou Dristor 1. Ce detalii ies la iveală

Crima de la metrou de 12 decembrie ține atenția presei de peste o săptămâna de când aceasta a avut loc. În ciuda oprobiului public revărsat asupra făptașei, Magdalena Șerban, aceasta beneficiază prin lege de un avocat care să o reprezinte și să o apere în fața legii.

Această misiune i-a revenit Marinelei Rus Grigorie, avocat cu peste 18 ani de experiență. În ciuda faptului că nu și-a dorit acest caz, aceasta a fost obligată de lege să o reprezinte pe criminală.

“Nu sunt avocat ales, ci dat din oficiu. În seara crimei am fost anunțată că trebuie să mă prezint la Arestul Central. Dacă nu o făceam primeam amendă”, a afirmat avocata.

Ca să devii avocat din oficiu trebuie să te înscrii la Barou și primești astfel de dosare. Onorariile lor sunt de 460 de lei pentru fiecare inculpat asistat în cursul urmăririi penale și alți 460 de lei în cursul judecății, pe fiecare fază procesuală.

Colega criminalei de la metrou rupe tăcerea! Magdalena Șerban făcea în fiecare noapte înainte de culcare ceva care a uimit o țară întreagă. S-a aflat totul!

Pe zi ce trece ies la iveală noi informații despre Magdalena Șerban, femeia în vârstă de 36 de ani care a ucis cu sânge rece o tânără la metrou, după ce a încercat să facă același lucru unei alte fete.

Cea care oferă noile informații i-a fost colegă de cameră în cadrul Complexului Integrat de Servicii Sociale pentru Adulți „Sfântul Ioan”, din sectorul 3 al Capitalei. Ea vorbește despre perioada în care femeia a stat acolo.

Magdalena Șerban a fost cazată la etajul 1 al căminului, într-o cameră cu 8 paturi. Cornelia Pavel a stat în aceeași cameră cu ea. Despre criminală, femeia în vârstă de 70 de ani povestește că era introvertită, în plus, „Era foarte tăcută. Părea mereu supărată”.

Un detaliu, însă, i-a uimit pe toți cei care l-au auzit: Magdalena se pare că era foarte credincioasă, avea mare grijă ca în fiecare nopate, înainte de culcare, să spună rugăciunea „Tatăl Nostru”, în plus, citea destul de des rugăciuni. „Se ruga și ea, ca tot omul”, mai spune Cornelia Pavel. „Mi-am dat seama că a plecat când am văzut că nu mai vine câteva seri la rând și că a venit o altă femeie pe patul ei. Aici, fiecare are problemele lui și e de înțeles că nu era prea vorbăreață. Și eu am necazurile mele”, a spus o altă bătrână ce a stat cu Magdalena Șerban în cameră.

Magdalena Șerban, femeia responsabilă pentru tragedia de la metrou în urma căreia o tânără în vârstă de 25 de ani a murit, a fost mutată, miercuri seara. Ea a părăsit Arestul Central al penitenciarului Jilava după ce a reclamat că nu se simte bine, astfel că a fost dusă la spitalul penitenciar Jilava, unde va rămâne timp de 30 de zile. După o expertiză amănunţită, anchetatorii vor decide dacă o vor închide sau nu într-un spital cu măsuri de siguranţă sporite.

Se pare că într-o primă instanță, Magdalena Șerban ar fi fost băgată în aceeași celulă cu alte femei, însă acestea au protestat față de prezența ei alături de ele, iar conducerea arestului a fost obligată să ia măsuri, tocmai de aceea a fost apoi mutată într-o altă celulă.

„Femeia se află în custodia Spitalului Penitenciar Jilava şi este supravegheată din punct de vedere medical. Ea a fost adusă pe 13 decembrie, ieri seară. Medicul curant va decide, în funcţie de diagnostic, perioada spitalizării”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Spitalului Penitenciar Jilava, Denisa Ene.

Dan Antonescu, psiholog criminalist, a povestit pentru wowbiz.ro care ar putea fi pericolul cu oameni precum Magdalena Șerban sau care ar putea fi pericolul eliberării acesteia:

„Este una din problemele care ii framante pe multi dintre cei care lucreaza in acest domeniu, al combaterii infractiunilor comise cu violenta. Oamenii acestia sunt imprevizibili prin reactie. E usor sa discutam despre cei care ar trebui sa ia atitudine, sa aiba reactie, in anumite momente. Ii vedem pe cei dintr-o statie de metrou, o gara…oriunde. E usor sa dau exemplu 5-6 cazuri similare, de oameni care habar nu aveau ca au comis crimele respective.

Ei au auzit vocile lor, in capul lor si s-au trezit in fata anchetatorilor. Aici este problema. Cine ii verifica pe acesti oameni, cine ii supravegheaza. Am avut situatii cand un schizofrenic, autor de omor, a fost internat conform legislatiei intr-o unitate spitaliceasca. A reusit sa plece de acolo, a mai comis o fapta, apoi s-a intors la spital. Am discutat cu el si mi-a zis „Am facut ce am facut”. El avea senzatia ca a facut ceva bine. A ramas inchis in spital si nici acum nu stie ca a facut ceva rau.

Aici este marea tragedie, ca familia, apropiatii, nu iau masuri. Pentru a fi expertizat din punct de vedere psihiatric este necesar acceptul acestui om sau printr-o hotarare judecatoreasca. Unde am ajuns?”.

Lasă un răspuns

Top