You are here
Home > Actualitate > Ibuprofenul influenteazaa in mod negativ fertilitatea la barbati
loading...

Ibuprofenul influenteazaa in mod negativ fertilitatea la barbati

Barbatii care iau doze relativ mari de ibuprofen pot prezenta un risc crescut de a dezvolta probleme de fertilitate, sugereaza noi cercetari. Un studiu mic, publicat pe 8 ianuarie in revista Proceedings of the National Academy of Sciences, a constatat faptul ca barbatii care au luat 1200 mg de ibuprofen pe zi timp de sase saptamani au dezvoltat o conditie hormonala legata de probleme de reproducere.

Cu toate acestea, deoarece studiul este unul mic, sunt necesare mai multe cercetari pentru a confirma rezultatele. De asemenea, nu este clar daca aceleasi efecte hormonale ar putea fi observate la barbatii care iau doze mai mici de ibuprofen sau daca efectele sunt reversibile, in special la barbatii care iau ibuprofen pe perioade lungi. Pe termen scurt, este posibil ca aceste efecte sa fie reversibile.

Studiul a implicat 31 de barbati, cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, repartizati la intamplare pentru a lua ibuprofen (doua doze de 600mg fiecare) sau un placebo in fiecare zi timp de sase saptamani. Cercetatorii au descoperit ca, in comparatie cu grupul placebo, barbatii care au luat ibuprofen au prezentat o crestere de 23% a nivelurilor de hormon luteinizant (LH) – un hormon secretat de glanda pituitara care stimuleaza producerea de testosteron – dupa doua saptamani. Nivelurile mai ridicate decat cele normale ale acestui hormon pot indica o problema cu testiculele, potrivit Institutului National de Sanatate.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Sursa: livescience.com

Lasă un răspuns

Top