You are here
Home > Actualitate > A fost executat! I s-a injectat o substanţă letală după ce a stat mai mulţi ani în închisoare
loading...

A fost executat! I s-a injectat o substanţă letală după ce a stat mai mulţi ani în închisoare

Unul dintre cei mai detestaţi criminali din Statele Unite, Anthony Shore, a fost executat, informează realitatea.net. Anthony Share a fost executat prin injectarea unei substanţe letale, într-un penitenciar din Texas. El se afla de mai mulţi ani în închisoare după ce a comis patru crime şi mai multe violuri.

Anthony Shore trecea drept un soţ şi un tată respectabil, cu un talent muzical deosebit, dar în cele din urmă a fost descoperit. El a fost prins după opt ani de la comiterea ultimei crime care i-a putut fi atribuită, comisă în 1995. El a ucis atunci o adolescentă de 16 ani de origine hispanică, vinovăţia fiindu-i dovedită pe baza unui test ADN.

Printre alte crime terifiante comise de Anthony Shore se numără uciderea unei fetiţe de numai 9 ani şi o altă adolescentă de 14 ani. El a mai ucis, în 1992, o tânără de 21 de ani, crima respectivă aducându-i şi codamnarea la moarte.

Anthony Shore a fost greu de demascat fiindcă ducea o existenţă obişnuită, era un tată grijuliu, avea un serviciu, iar în timpul liber cânta în cluburile de jazz. La sfârşitul anilor ’90 a fost acuzat de agresiune sexuală împotriva propriilor fiice, iar autorităţile i-au prelevat probe ADN, ceea ce a dus la demascarea sa. La procesul său, în 2004, criminalul a cerut el însuşi să fie condamnat la moarte, dar în ultimii ani s-a răzgândit. El a depus mai multe cereri de revizuire a sentinţei, toate fiindu-i respinse. 31 de state americane prevăd pedeapsa capitală, însă unele dintre acestea amână punerea în aplicare a pedepsei.

Lasă un răspuns

Top