You are here
Home > Actualitate > Noi acuzatii extrem de grave in cazul lui Mihai Lucan! Medicul facea experimente pe oameni si nu ar mai fi schimbat acele de unica folosinta! Prima mana i-au trecut sute de pacienti
loading...

Noi acuzatii extrem de grave in cazul lui Mihai Lucan! Medicul facea experimente pe oameni si nu ar mai fi schimbat acele de unica folosinta! Prima mana i-au trecut sute de pacienti

Noi acuzatii extrem de grave din cazul lui Mihai Lucan! Medicul este arestat la domiciliu pentru inca 30 de zile. Tribunalul Bucuresti a decis sa ii prelungeasca mandatul. El se afla in arest la domiciliu din 12 ianuarie.

Chirurgul este banuit ca a modificat sistemul unui aparat performant pe care il detinea la clinica sa privata. Aceasta modificare ilegala i-ar fi permis sa nu mai schimbe acele de unica folosinta dupa fiecare interventie chirurgicala.

Medicul Lucan se juca mai mult cu vietile celor care aveau nevoie disperata de un transplant de rinichi, sustin surse din ancheta. Mai mult de atat, in goana dupa bani, le-ar fi pus in pericol si viata bolnavilor de cancer cu prostata, cand ii trata cu un aparat de ultima generatie pe care il avea la clinica personala.

Echipamentul de crioterapie dotat cu 6 ace sterile era folosit pentru a separa tumoarea de zona sănătoasă. Acele introduceau gaze, un amestec de heliu cu argon și înghețau formațiunea pentru a îi stopa evoluția până la intervenția chirurgicală.

Medicul facea experimente pe oameni si nu ar mai fi schimbat acele de unica folosinta!
Teoretic, acele trebuiau sa fie de unica folosinta. Pentru ca aparatul sa functioneze, Lucan trebuia sa scaneze la fiecare nou pacient un cod de bare.

Lucru pe care medicul nu il facea. Asa a reusit sa sparga softul si sa foloseasca acelasi cod, in vreme ce acele erau sterilizate, dupa ce fusesera folosite de mai multe ori. Sute de pacienti au fost tratati cu ajutorul acestui aparat. In felul acesta, Lucan incasa bani frumosi, dar nu tinea cont de riscurile la care isi expunea pacientii. Un singur pacient ajungea sa plateasca chiar si 6000 de euro pentru o astfel de interventie, iar un set de 6 ace costa in jur de 2600 de euro.

Ancheta s-a extins cu patru noi acuzații. Pe lângă perturbarea unor sisteme electronice, Lucan mai este suspectat de o nouă faptă de deturnare de fonduri. Acesta ar fi folosit sumele alocate programului național de transplant pentru bolnavi cu alte patologii. Avocatul medicului a contestat decizia judecătorilor.

Sursa: stirileprotv.ro.

Lasă un răspuns

Top